Societatea Enescu din Londra a organizat pe 4 martie recitalul artistilor Horia Vacarescu (vioara) si Constantin Sandu (pian). Acestia au interpretat Sonata no.2 in F minor, Op.6 de Enescu, Sonata in A Major, Op.47 "Kreutzer" de Beethoven, La Folia de Corelli si Poème de Chausson, aplaudati indelung de un public de 200 de persoane. La finalul concertului, Roy Enfield, directorul Societatii Chopin in Marea Britanie, a spus: Sunt incantat sa descopar doi muzicieni virtuosi, cu un repertoriu atat de bogat si bine ales.

Violonistul Horia Vacarescu s-a impus ca un muzician de elita al generatiei sale. Nascut in Bucuresti, Horia a inceput sa studieze vioara la patru ani. La varsta de 6 ani si-a facut prima aparitie publica, iar la 15 ani a debutat pe scena simfonica. A studiat cu profesorul Paul Ratz la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si cu celebrul violonist Eugen Sarbu in Marea Britanie. In prezent, Horia locuieste la Londra, unde a primit o bursa de studii la Colegiul Regal de Muzica cu profesorul Levon Chilingirian, liderul renumitului Cvartet Chilingirian.

Desi stabilit peste hotare, violonistul viziteaza frecvent filarmonicile din tara. A inceput o fructuoasa colaborare cu pianistul Constantin Sandu, stabilit in Portugalia. Totodata, Horia formeaza un duo alaturi de pianista japoneza Chiho Tsunakawa, cu care va sustine curand un turneu in Japonia si Hong Kong. A participat la festivalurile: City of London Festival, Chilingirian ChamberFest, Tenby Arts Festival (UK), Nuova Musica Consonante (Romania), Verbier Festival (Elvetia). Horia Vacarescu canta pe o superba vioara italiana construita de Jacob Horil din Roma la 1730, imprumutata cu generozitate de catre Florian Leonhard Fine Violins.

Constantin Sandu s-a nascut la Bucuresti in 1964, si a inceput studiul pianului la varsta de sapte ani. Si-a inceput cariera de solist in orchestra la 14 ani. Are o intensa activitate muzicala - sute de recitaluri, muzica de camera si concerte cu orchestra - in Europa si Asia, fiind apreciat de public si critici. A castigat premii la competitii internationale si a participat la festivaluri importante din Bucuresti, Paris si Santander. Interpreteaza deseori ca solist-invitat la filarmonicele George Enescu din Bucuresti, Transilvania din Cluj, Oltenia din Craiova.

A cantat, totodata, cu orchestre europene remarcabile cum ar fi: Arthur Rubinstein - Lodz, Halle Philharmonic, Bodensee Orchestra - Konstanz, Orchestra Filarmonica din Belarus, Orchestra simfonica de radio si televiziune din Kiev, Orchestra Nationala din Porto. Constantin Sandu a inregistrat CDuri precum Beethoven (2001), Albeniz si Gershwin (2002), muzica portugheza si romaneasca pentru pian (2005), Mozart si A. J. Fernandes (2009) si alte lucrari muzicale de camera. Locuieste in Portugalia din 1991, unde preda pianul la Scoala Superioara de Muzica din Porto.

Societatea Enescu a fost infiintata de catre Institutul Cultural Roman din Londra in 2007, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta a Romaniei, cu scopul de a promova creatia enesciana in mediul britanic. Presedintele Societatii este dirijorul Cristian Mandeal, iar directorul artistic este violonistul Remus Azoitei.

In cadrul aceluiasi program de promovare a creatiei marelui compozitor roman, din septembrie 2009 Institutul Cultural Roman acorda anual Bursa Societatii Enescu unui student de la Royal Academy of Music.