Galeria „Foksal”, una dintre cele mai cunoscute galerii din capitala poloneza va gazdui incepand cu 1 septembrie expozitia multimedia „Re-place” a artistei Irina Botea. Irina Botea, beneficiara a bursei „Constantin Brancusi” a ICR, este una dintre cele mai bine cotate, pe plan international, artiste romance. La Varsovia, ea va expune o instalatie multimedia in care examineaza, personal si original, trecutul recent al Romaniei. Totodata, expozitia va fi insotita de o prelegere a Irinei Botea despre propriile proiecte.

Expozitia este deschisa cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Varsovia si face parte din strategia institutiei de punere in valoare a artistilor vizuali romani. Galeria „Foksal”, activa inca din perioada comunista, este una dintre cele mai prestigioase din Polonia si ofera o vizibilitate accentuata evenimentului. Irina Botea, stabilita de cativa ani in Chicago, este un artist cu o cota internationala in continua ascensiune.

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 1 septembrie, in prezenta artistei, si va ramane deschisa publicului pana in 16 octombrie.