Institutul Francez din Bucuresti prin COMPANIA DCA-Philippe Decouflé ofera publicului bucurestean un spectacol exceptional semnat de unul dintre cei mai mari coregrafi contemporani, cunoscut si recunoscut in lumea intreaga, Philippe Decouflé. Sombreros este un spectacol coregrafic total, care imbina arta video, muzica, teatrul, cinematograful si, desigur, dansul intr-un vartej plastic fascinat montat pe muzica lui Brian Eno.

Spectacolul va fi prezentat pe scena Operei Nationale din Bucuresti in zilele zilele de 18 si 19 iunie (ora 19.00) si 20 iunie a.c.(ora 18.00). Din distributia spectacolului fac parte: Leila Pasquier, Clemence Galliard, Sebastien Libolt, Alexandra Naudet, Manon Andersen, Christophe Salengro, Flavien Bernezet, Christophe Waksmann, Yannick Jory, Bertrand Belin. Spectacolul este realizat de Philippe Decouflé si este o creatie 2008 pe tema umbrei, un "joc" poetic si sofisticat (atat tehnic, cat si estetic) al coregrafiei de sursa clasica "Decouflé" cu imaginea video.

Sombreros este un spectacol coregrafic total, care imbina arta video, muzica, teatrul, cinematograful si, desigur, dansul intr-un vartej plastic fascinat. Pe muzica lui Brian Eno, imaginile – omagiu lui Murnau si filmelor “Western Spaghetti” – se succed in ritm alert: umbre chinezesti gigantice, stralucitoare in alb si negru, efecte vizuale produse printr-o tehnologie de cel mai inalt nivel sau prin cele mai simple, dar ingenioase mijloace – cum ar fi, de exemplu, o lanterna –, totul animat prin gratia energica a zece dansatori, actori si muzicieni ai companiei DCA.

Urmarind Sombreros, intelegem de ce acest coregraf emotioneaza si incanta, de 20 de ani, publicul din lumea intreaga. Intre banal si extraordinar, intre registrul popular si cel sofisticat, intre proximitatea cu publicul si poezia eleganta, intre simplitate directa si virtuozitate, spectacolele sale abordeaza in profunzime ideea de divertisment, lasandu-ne, in acelasi timp, emotionati, amuzati si, mai ales, completamente incantati!

Philippe Decouflé isi fondeaza propria companie DCA in 1983. Dupa succesul primelor sale spectacole, se impune in fata marelui public in 1989, cu ocazia unei parade pe Champs Elysées, Bleu Blanc Goude, dar mai ales cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Albertville, unde a semnat impresionantele Ceremonii de deschidere si de inchidere. De atunci, expresia «decoufleries» desemneaza arta unica a acestui coregraf care reuseste in spectacolele sale combinatia magica dintre circ, imagine si dans.

Acest spectacol este organizat sub inaltul patronaj al domnului Theodor Paleologu, Ministrul Culturii, Cultelor si al Patrimoniului National.

Biletele pentru acest spectacol s-au pus in vanzare la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (intre orele 10,00-13,00 si 14,00-19,00). Pretul biletelor: 63.60 / 26.50 / 7,42 RON.