Filmul "Politist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu a primit, sambata, premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) destinat sectiunii “Un Certain Regard” si Premiul Juriului aceleiasi sectiuni, informeaza Mediafax.

Pelicula "Politist, adjectiv" relateaza povestea unui politist dintr-un oras de provincie (Dragos Bucur ). Acesta este obligat sa investigheze un caz minor, al carui protagonist este un licean. Pe parcursul investigatiei, politistul isi da seama ca nu mai crede in meseria sa.

Pelicula a primit cronici laudative, dupa premiera mondiala, la Cannes, in publicatii precum Variety si The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat in cadrul sectiunii "Un Certain Regard".

Comedia a fost realizata la inceputul anului 2009, la Vaslui, orasul natal al lui Corneliu Porumboiu. De altfel, tot la Vaslui regizorul a filmat si pelicula sa de debut, "A fost sau n-a fost?", pentru care a primit Camera d'Or la Cannes, in 2006.

Produs de Periscop Pictures, Racova si raza Studio, filmul "Politist, Adjectiv" a beneficiat de sprijinul financiar al Centrului National al Cinematografiei din Romania (1,488 de milioane de lei), dar si de sustinerea HBO Romania.

"Politist, adjectiv" va putea fi vazut in premiera in Romania la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc intre 30 mai si 7 iunie.