“Europe in Motion” este un proiect realizat in parteneriat de catre trei institutii din Europa: Springdance (Olanda), Dance 4 (Marea Britanie) si Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB).

Primele trei etape ale proiectului “Europe in Motion” s-au desfasurat la Utrecht (aprilie 2008), Nottingham (octombrie 2008) si Bucuresti (martie 2009).

Intre 14 si 25 aprilie se desfasoara la Utrecht a patra - si ultima - etapa a proiectului “Europe in Motion” la care participa si artisti din Romania, informeaza CNDB. Cei patru artisti romani vor prezenta fiecare cate un program dupa cum urmeaza:

- Cosmin Manolescu va prezenta spectacolul „dreams.land”

- Vava Stefanescu va prezenta instalatia coregrafic - sonora „Cvartet pentru o lavaliera”

- Rui Catalao va prezenta „Atit de frageda” – live movie

- Manuel Pelmus va prezenta performance-ul „preview”

”Europe in Motion” se concentreaza asupra tendintelor actuale din dansul contemporan si cuprinde doua sectiuni. Prima este dedicata intilnirilor, dialogului si reflectiei asupra metodelor si practicilor de lucru specifice fiecarui artist participant. Cea de-a doua sectiune este dedicata prezentarilor publice si spectacolelor celor 12 artisti. La Utrecht intilnirile si dialogurile intre artisti vor fi moderate de Igor Dobricic (dramaturg) si Nicole Beutler (coregraf).

Proiectul este finantat prin Programul Cultura 2007 – 2013 al Uniunii Europene.