Marian Crisan, regizorul filmului "Megatron", care a obtinut, la Cannes, Palme d'Or-ul pentru scurtmetraj, a marturisit, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca "intr-un fel" se astepta la succesul de acum doua zile. "In ultimele zile, cand au inceput proiectiile cu filmele de scurtmetraj, am simtit ca avem sanse", a afirmat Marian Crisan.

"Poate nu 100%. Mai era un film frantuzesc foarte bun. Oricum, stiam ca avem unul din cele mai bune patru filme", a adaugat Marian Crisan, care a povestit ca, inca de la proiectie, "filmul nostru a atras atentia in sala. Mai tarziu s-a demonstrat ca si juriului".

  • "Megatron", al treilea scurtmetraj romanesc premiat la Cannes

Potrivit prezentarii oficiale de pe site-ul festivalului, filmul are 15 minute, scenariul si regia apartinandu-i lui Marian Crisan. Scurt-metrajul prezinta povestea unui baietel dintr-un sat de linga Bucuresti, dus de mama sa la un restaurant McDonald's pentru a-i sarbatori ziua de nastere. Ajuns la Bucuresti, copilul face tot posibilul pentru a-si gasi tatal.

Acesta este al treilea Palme d’Or pentru scurtmetraj obtinut de filmul romanesc, dupa "Scurta istorie" de Ion Popescu Gopo si "Trafic" de Catalin Mitulescu.

  • Cine este Marian Crisan

Nascut in 1976, Marian Crisan are la activ citeva participari la festivaluri internationale de film. Printre filmele pe care le-a regizat se numara "Amatorul", "Portret de familie" si "La Multi Ani" (potrivit Cinemagia). Marian Crisan a regizat si videoclipuri ale unor formatii precum Ca$$a Loco.

Marian Crisan lucreaza acum la scenariul primului sau lungmetraj. Potrivit Romania Libera, filmul se va numi "Ultima zi" si este inspirat de viata cantaretului de hip-hop Tudor Sisu, fost membru al formatiei La Familia.