Artista Aneli Munteanu deschide prima sa expozitie personala in Marea Britanie. Expozitia intitulata Fear (Frica) va fi vernisata pe 5 iunie la Galeria Seven Seven din Londra si va fi deschisa pana pe 21 iunie.

Lucrarile lui Aneli Munteanu - desene la scara 1:1 insotite de fragmente de text din interviurile artistei cu persoane care-si povestesc angoasele – sunt o meditatie asupra notiunilor de teama si securitate. Initial, induc o stare familiara de odihna, bunadispozitia de dimineata. In acelasi timp, insa, patul rascolit sugereaza nesomn si nervozitate. Ambivalenta emotiilor isi gaseste un ecou in afirmatia lui Kafka: Teama ... este substanta si probabil cea mai buna parte din mine.

Aneli Munteanu a beneficiat de rezidenta Attic Arts la Institutul Cultural Roman din Londra in octombrie 2007, cand a inceput sa lucreze la proiectul Fear. Timp de o luna, artista a lucrat la desene intr-unul din studiourile organizatiei ACME, realizand in paralel seria de interviuri. Expozitia Fear este rezultatul rezidentei si al colaborarii cu ICR, care sustine evenimentul.

Aneli Munteanu a absolvit Universitatea de Arta din Bucuresti in 2002. A avut expozitii personale la Galeria Grigore Mora din Bucuresti in 2006 si la F.N.E.C. Museum, Kefalonia, Grecia in 2003.

A participat la expozitiile de grup "I Love Bucharest", Galeria Grigore Mora, Bucuresti, 2006; "Public Art", Bucuresti 2006 si "Self portraits", Centrul Cultural SKC, Belgrad, 2002.