Artistul roman Alexandru Niculescu va vernisa in data de 14 mai expozitia personala Studio 0608 gazduita in in spatiile expozitionale ale Academiei Romane din Roma. Alexandru Niculescu incheie o bursa de doi ani la Accademia di Romania din Roma, iar expozitia incearca sa surprinda evolutia artistului in aceasta perioada.

Expozitia, ingrijita de Cristian A. Damian, bursier „N. Iorga” la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si deschisa din 14 pana in 24 mai, propune privitorului evolutia artistica a ultimilor doi ani pe care artistul roman a intreprins-o cu ocazia castigarii bursei „V. Parvan” la Accademia di Romania din Roma. Astfel, artistul ofera publicului o viziune intregita a propriului atelier, reconstruita in cadrul prezentei expozitii.

Absolvent al Universitatii de Arta din Bucuresti, sectia pictura, in prezent Alexandru Niculescu se afla la incheierea stagiului bienal de bursa „V. Parvan”, perioada in care artistul a participat la numeroase expozitii colective: Spazi Aperti 5 – Accademia di Romania din Roma, „C” Padiglione Italia, Giardini della Biennale, Venezia, A New Far West – Trieste, sPainter - Roma, Accidental / Coincidental – New York, si personale: Nite Days – Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venezia, informeaza comunicatul de presa.

Fara a renunta la pictura, artistul ajunge la diferite alte forme plastice de expresie cum ar fi fotografia sau instalatia pe care le exploateaza intr-o forma proprie, deseori ironica si in care jocul destructurarii pentru a recrea noi personaje si noi personificari este o trasatura principala. Alexandru Niculescu este artist dinamic, in continua evolutie, iar descoperirea creatiei artistice ale acestuia trebuie filtrata prin diverse prisme, pentru a gasi cheia interpretativa, a cauta si a intelege diversitatea lucrarilor sale.