TVR va difuza, joi, 13 martie, de la ora 20:45, cel de-al doilea episod al documentarului de lung-metraj "Razboi pe calea undelor", in regia lui Alexandru Solomon. Episodul prezinta vremurile in care regimul de la Bucuresti il angaja pe Carlos sacalul sa lichideze sectia romana a Radio Europa Libera, despre tactica si munitia folosita de redactorii postului in razboiul lor cu Ceausescu. Magdalena Kopp, fosta sotie a lui Carlos, povesteste cum a baut tuica si a negociat cu securistii atacul contra Europei Libere.

Pe 21 februarie 1981, sediul Radio Europa Libera din Munchen era tinta unui atac cu bomba. Desi nu a fost judecat si acuzat pentru acest atentat, Carlos sacalul, pe numele sau adevarat, Ilici Ramirez Sanchez, este considerat autorul acestui atac de catre toti cei care au investigat si studiat cazul.

27 de ani mai tarziu, fosta sotie a lui Carlos – Magdalena Kopp - revine la Bucuresti la invitatia regizorului Alexandru Solomon si povesteste cum erau primiti teroristii de autoritatile romane. Imediat dupa atentatul de la Munchen, a avut loc o sedinta de evaluare. Securistii nu erau deloc multumiti de rezultatele operatiunii si, pe masura ce beau mai multa tuica, seful lor repeta intr-una: „Usually I kill for money, but this time - because you are my friend - I kill you for nothing”, povesteste Magdalena Kopp.

Pe langa aparitia inedita a Magdalenei Kopp si a singurului interviu acordat unui roman de catre Carlos sacalul, din spatele gratiilor, cel de-al doilea episod vorbeste, printre altele, si despre tactica si munitia folosita de redactorii postului REL in razboiul lor cu Ceausescu. Documentarul ii are ca protagonisti pe Nestor Ratesh, Emil Hurezeanu, Neculai Constantin Munteanu, Ioana Magura Bernard, serban Orescu, si Andrei Voiculescu si pe cei care, in anii '70-'80, erau dizidentii Doina Cornea si Vasile Paraschiv.

Ultimul episod al documentarului va putea fi urmarit joi, 20 martie, de la ora 20:45, la TVR.