Expoziția, organizată de Ambasada Republicii Peru în România, în colaborare cu Institutul Cervantes din Bucureşti, reuneşte 16 lucrări semnate de tânara artistă peruană și va putea fi vizitată până în data de 12 aprilie (de luni până vineri de la 09.00 la 21.00, sâmbăta de la 09.00 la 17.00, duminica – închis.

Expoziţie Recorriendo PerúFoto: Hotnews

Ximena Heraud (Lima, Perú) a realizat un număr important de expoziții atât în țara natală, cât și in Australia, Cehia, Germania. A absolvit studii de pictură la National Art School, Sydney – Australia. “Recorriendo Perú” este o selecție de uleiuri pe pânză, preponderent peisaje din călătoriile artistei pe zonele de coastă, sierra și selva peruviene, unele dintre aceste locuri destul de greu accesibile și care au presupus pentru artistă nu doar bucuria creației, ci și a unor explorări și distante mari de străbătut pe jos.

Ximena Heraud Expoziţia va fi deschisă pînă în data de 12 aprilie 2019.

În săptămâna următoare și în continuarea atmosferei peruane create de expoziție, prin bunăvoința Ambasadei Peru în România, se vor proiecta trei lungmetraje peruane după următorul program:

Luni, 25 martie 2019, ora 19:00 - Retablo, regia Álvaro Delgado Aparicio, Peru, 95 minute, dramă, v.o. spaniola, subtitrare română si engleza. Filmul se proiectează cu sprijinul Festivalului Pelicula. Latin American Experience, Premiul Juriului pentru cel mai bun film al ediției 2018.

Sinopsis: Undeva departe, pe culmile muntoase din Peru, Segundo, la cei 14 ani ai săi, se pregătește să o ia pe urmele tatălui său în tradiționala artă a retablo-ului – confecționând casetuțe artizanale elaborate reprezentând scene religioase sau evenimente importante din viața de zi cu zi. Deși Segundo își admiră mult tatăl, băiatul devine pe zi ce trece tot mai neliniști. În momentul în care află secretul sfâșietor pe care îl ascunde tatăl său, Segundo se va trezi față-n față cu realitatea brută a mediului profund conservator și religios căruia îi aparține, dar și cu o legătură cu tatăl său mai strânsă și mai complexă decât și-ar fi imaginat vreodată.

Miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00 - El acuarelista, regia Daniel Rodriguez Risco, Peru, 2008, 88 minute, dramă, comedie dramatică, v.o. spaniolă, subtitrare în engleză.

Sinopsis: T este funcționar și vrea să-și împlinească visul cel mare, acela de a picta o acuarela, însă e împiedicat să facă acest lucru de vecinii săi cărora visul lui T li se pare o nerozie sublimă, ceva complet nepractic, ba chiar imoral. Evident au idei mai bune despre cum ar putea T să/-și umple timpul.

Vineri, 29 martie 2019, ora 19:00 – Una sombra al frente , regia Augusto Tamayo San Roman, Peru, 2007, 135 minute, dramă, v.o. spaniola, subtitrare în engleză.

Sinopsis: Enrique Aet, un tânăr inginer de drumuri, este unul dintre acei profesioniști care s-au încăpățânat să construiască diferite căi de comunicație în Peru-ul începutului de secol XX. Dar e un demers difícil dată fiind geografía aspră și sălbatică. Cu toate astea, deși recent ieșită dintr-un război, Republica Peruană începe să avanseze către selva amazoniană în încercarea de a incorpora acest teritoriu imens în viața țării.

Notă: Intrarea este liberă în limita numărului de locuri disponibile.

Accesul în sală se face pe baza unei solicitări de rezervare de loc trimisă la adresa de mail cultbuc@cervantes.es Rezervarea devine valabilă numai dacă solicitantul a primit în scris o confirmare a disponibilității de locuri.