În data de 19 octombrie, ora 9.30, Teatrul „Stela Popescu” va susţine o nouă reprezentaţie cu Lampio și grăuntele de lumină la Sala Mică a Palatului copiilor, rezervată elevilor bucureşteni.

Lampio si gruntele de luminaFoto: Teatrul Stela Popescu

Povestea delicată și plină de sensibilitate adaptată și dramatizată pentru copii, în regia lui Tony Adam, dramatizată de Victoria Pătrașcu și cu o scenografie semnată de Cristian Marin Lampio și grăuntele de lumină continuă să atragă săli pline de copii la Bucureşti.

Rezervări de grup pentru instituții de învățământ : Simona – 0755 132155, florentina.iordache@teatrulstelapopescu.ro, contact@teatrulstelapopescu.ro

Tot pe 19 octombrie, dar seara, de la ora 19, la aceeaşi Sală mică a Palatului copiilor, un altfel de public este aşteptat la Hoţul de mărgăritare. Spectacolul, în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie, este una dintre premierele toamnei la Teatrul „Stela Popescu”.

Distribuţia e compusă majoritar din actori tineri, în rolul principal, Eliabar, fiind Cristian Neacșu, alături de care evoluează Daniel Filipescu/Alexandru Floroiu, Paul Cimpoieru, Sorin Aurel Sandu, Cătălin Frăsinescu, Tamara Roman/Amalia Popa, Teodora Calagiu /Ana Maria Carablais, rolul Eli fiind jucat de Viorel Ştefan Păunescu.

Hotul de margaritare

Hotul de margaritare

Foto: Teatrul Stela Popescu

Textul piesei Hoţul de mărgăritare, scris în anii 50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa prezintă în faţa spectatorilor două dintre dimensiunile fundamentale ale creştinismului, generozitatea şi dragostea de Dumnezeu şi invită la meditaţie şi reflecţie. Conceptul regizoral nu se limitează la cuvânt, spectacolul beneficiind de contribuţia corpului de balet al Teatrului “Stela Popescu”, care își descoperă valențe noi, jucându-se la granița dintre coregrafie și joc scenic.

Biletele pentru spectacolul Hoțul de mărgăritare se găsesc online pe www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro şi la casa de bilete StarTickets de la Palatul Național al Copiilor.