Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Andrei Banciu vor concerta împreună pe scena Sălii Radio, într-un recital de sonate de Mozart, Beethoven & Strauss, joi, 22 martie, de la ora 19.00, anunta Orchestrele si Corurile Radio. Prima lucrare în programul recitalului va fi Sonata în mi minor de Mozart, urmată de Sonata nr. 5 în fa major, op. 24 – Sonata primăverii, de Beethoven și de Sonata în mi bemol major, op. 18, de R. Strauss.

Recital de vioara si pianFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Ştefan Gheorghiu, şi în prezent este solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio. O prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovski Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall, Praga; St. John's Smith Square, Londra, și Finlandia Hall, Helsinki. A efectuat numeroase turnee în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord și în Africa de Sud.

Cu un impresionant palmares de premii la concursuri internaționale și de burse câștigate la prestigioase instituții din Europa, pianistul Andrei Banciu are o carieră muzicală în plină ascensiune, cu numeroase concerte și recitaluri susținute Germania și mai multe țări europene, iar în 2017 a debutat la Concertgebouw Amsterdam.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

.