Strauss Festival Orchestra Vienna va susţine 11 concerte în România, sub titulatura "Christmas in Vienna", în perioada 9 - 19 decembrie. Turneul va debuta la Opera Naţională din Timişoara pe 9 decembrie şi se încheie pe 19 decembrie la Sala Palatului din Capitală. Ansamblul va mai prezenta spectacolul dedicat Crăciunului în Alba Iulia, Suceava, Botoşani, Iaşi, Braşov, Bacău şi Constanţa.

Strauss Festival Orchestra ViennaFoto: Captura de ecran

Concertul "Christmas in Vienna" este susţinut de Strauss Festival Orchestra sub bagheta dirijorului Willy Buchler, cu participarea extraordinară a sopranei Monika Mosser, informeaza Agerpres.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului şi care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din actualitate.

Între orchestrele de acelaşi gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Strauss Festival Orchestra Vienna a susţinut turnee în toată lumea, având numeroase apariţii tv şi participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitaţii de onorare ai Festivalului Enescu, se arată în comunicatul citat.

Seria de concerte face parte din programul naţional cultural "Artă contra Drog" 2015, iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Fim "Dracula" în parteneriat cu CIADO România.

Biletele se găsesc la casele sălilor de spectacol şi online pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.