Intr-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionut Grama) este interogat in legatura cu povestile lui macabre si asemanarile dintre acestea si o serie de crime petrecute in oras. Timp de doua ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime si Catalin Babliuc) intr-o comedie (foarte, foarte) neagra ce imbina suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino si lumea magica si intunecata a lui Tim Burton. O poveste cu rasturnari de situatie neasteptate, in care basmul se confunda cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi. "Omul perna", o comedie neagra cu accente de thriller noir, are premiera pe 12, 13 si 14 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul Act din Bucuresti. "Omul perna" are in distributie patru dintre cei mai importanti actori ai tinerei generatii - Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu.

Omul pernaFoto: Afisul spectacolului

" este o arta poetica pentru ce inseamna contemporaneitatea in teatru sau in literatura, in acest moment. Construit sub forma unei povesti pe jumatate naive, o poveste fantastica de groaza despre un scriitor de astfel de povesti, este un labirint de rasturnari de situatie, ca o ghicitoare al carei raspuns se transforma in continuu, transformand odata cu el si datele ghicitorii. Sub aparenta copilareasca sta un manifest implicit, care pledeaza pentru o arta nepretentioasa, pentru inventie si pentru libertatea de a crea fara vesnica cenzura a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a incalca orice regula, in favoarea placerii pe care o provoaca jocul, de orice fel ar fi acesta." - Eugen Gyemant, regizor

Este creatia artistica o experienta profund personala, adeseori intunecata si introspectiva, sau un mijloc de a-i seduce pe altii si a crea modele? Unde este limita dintre realitate si fictiune si ce se intampla cand aceasta granita se estompeaza? "Omul-Perna" nu isi propune sa raspunda la aceste intrebari, dar cu siguranta le trezeste in mintea spectatorului.

Publicul este asteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv, care isi propune sa arate spectatorilor care se indeparteaza de formele clasice ale artei ca teatrul poate fi o experienta cel putin la fel de vie si de intensa precum filmul, animatia sau jocurile video.

"Omul perna" este cea mai cunoscuta piesa a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi contemporani. Textul a castigat Premiul Olivier pentru Cea mai buna piesa in 2004 si are o nominalizare la Premiul Tony in anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics' Circle Theatre Awards pentru debut in dramaturgie in 1996, iar in 2006 a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt-metraj de actiune, cu filmul "Six Shooter", scris si regizat de el.

"OMUL PERNA"

deMartin McDonagh

Traducerea: Eugen Gyemant

Cu: Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc, Dan Radulescu si Teodora Iancu

Regizor si coproducator: Eugen Gyemant

Scenografia si grafica: Maria Nicola

Un proiect realizat de Fundatia Calea Victoriei, in parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crisan si finantat de ArCuB prin programul cultural "Esti Bucuresti" 2015

Durata: 2 ore

Pret bilete: 35 lei

Rezervari la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / info@teatrulact.ro

Mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.omulperna.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/OmulPerna13.