Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 11, la Opera Comică pentru Copii are loc o dublă inaugurare: Salonul Mozart şi Stagiunea de Concerte Lecţie. Realizat în stil baroc, cu un număr de 130 de locuri şi dotat cu un pian Kawai, Salonul Mozart va găzdui concertele camerale şi pe cele lecţie programate.

Un nou tip de spectacol cu rol cultural şi educativ deopotrivă, Concertele lecţie sunt concepute astfel încât să-i familiarizeze pe tineri cu secretele lumii muzicale. Acestea le vor fi dezvăluite de către artiştii consacraţi ai scenei româneşti, care, în cadrul unor recitaluri adaptate pentru copii, presărate cu explicaţii şi istorisiri, îşi propun să-i apropie pe aceştia de studiul instrumentelor respective.

Concertul care deschide stagiunea va aduce în prim-plan pianul, prezentat de maeştrii Dan Dediu şi Cristian Mihăilescu, urmând apoi concerte-lecţie oferite de soprană Felicia Filip şi soliştii Operei Comice pentru Copii (noiembrie) şi de maestrul percuţionist Alexandru Matei (decembrie). Pe parcursul acestei stagiuni vor avea loc 33 de astfel de evenimente.

Compozitor prolific, recunoscut la nivel mondial, Dan Dediu este directorul artistic al ansamblului Profil, iar în prezent ocupă funcţia de rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Regizor de notorietate internaţională, Cristian Mihăilescu a primit toate premiile pentru regie existente în România, în 2014 fiind decorat cu Ordinul 'Meritul Cultural', în grad de Cavaler pentru promovarea culturii.

'Succesul pe care concertele lecţie l-au avut în rândul publicului tânăr la prima ediţie a Festivalului 'Hansel şi Gretel', anul trecut, ne-a determinat să le dedicăm un loc aparte în stagiunea curentă. Copiii învaţă prin joacă şi cântec, iar contactul cu un instrument muzical le disciplinează gândirea. Atunci când au în faţă un profesionist, care le explică pe înţelesul lor noţiuni ce altfel ar putea părea complicate, apropierea de muzică devine firească.', a declarat soprana Felicia Filip, managerul instituţiei.

După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internaţional 'George Enescu' opera 'Munchhausen - Stăpânul minciunilor', Opera Comică pentru Copii pregăteşte anul acesta patru noi producţii: 'Mam'zelle Nitouche' (operetă, premieră în luna decembrie), 'Poveste de Crăciun' (spectacol extraordinar, premieră în luna decembrie la Sala Polivalentă), 'Viva la mamma' (musical, premieră în lună martie) şi 'Jack şi vrejul de fasole' (balet, premieră în luna aprilie).

Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - şi de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16) - în zilele în care sunt programate reprezentaţii, cu o oră înainte de începere - în limita locurilor disponibile.