Joi, 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărţii, in toate librariile Humanitas se desfasoara a doua editie a Maratonului de citit. Anul acesta, ,,Maratonul de citit” susține ,,Podul de cărți”, un proiect ce-și propune să strângă 500 000 de cărți în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova.

Maratonul de citit 2015Foto: Librariile Humanitas

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, in cadrul ,,Maratonului de citit”, Librăriile Humanitas și rețeaua Booktopia.ro vă invită pe 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărţii, pentru a bate recordul de 44 de ore de lectură neîntreruptă. "Tu citeşti - şi noi donăm! Pentru fiecare participant, dăruim o carte cuiva care are nevoie de ea. "

Anul acesta, ,,Maratonul de citit” susține ,,Podul de cărți”, un proiect ce-și propune să strângă 500 000 de cărți în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova. Potrivit organizatorilor, dacă te înscrii la maraton, trimiți și tu o carte peste Prut! Tot ce trebuie să faci este să vii joi, 23 aprilie, de la ora 12.00, în cea mai apropiată librărie Humanitas, și să citeşti un fragment dintr-o carte pe care o consideri importantă – şi ţii morţiş s-o împarţi cu ceilalţi.

Programul librăriilor se adapteaza nevoilor cititorilor. Înscrie-te la "Maratonul de citit” pe http://www.booktopia.ro/MaratonulDeCitit și cheamă-ți prietenii să sărbătorim Ziua Mondială a Cărții până la miezul nopții! Surprizele pentru maratoniști se țin lanț – de la reduceri de 20% pentru toate cărțile din librăriile Humanitas și premii pentru cunoscătorii jocurilor "În fața blocului", până la întâlniri cu scriitori de seamă în fiecare librărie Humanitas.

La campania de promovare a lecturii inițiată de rețeaua Booktopia.ro și Librăriile Humanitas s-au alaturat si editurile: Humanitas, Humanitas Fiction, Polirom, Nemira, Litera, Rao, Herald, Trei, Curtea Veche Publishing și Vremea.