Joi dimineata s-a deschis oficial libraria Carturesti Carusel de pe strada Lipscani, intr-o cladire istorica de pe Lipscani in care a avut sediul banca Chrissoveloni. Libraria se desfasoara pe sase niveluri la are 1.000 mp.

Carturesti LipscaniFoto: Hotnews

La deschiderea oficiala nu a fost imbulzeala precum la supermarket-urile care fac promotii la tigai. Aproximativ 20 de oameni au asteptat rabdatori deschiderea si au intrat civilizat. La o ora de la deschidere erau aproximativ 100 de vizitatori in cladire.

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat in posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar in perioada comunista a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar din 2013 cladirea a fost inchiriata de Carturesti care a amenajat-o.

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria se desfasoara pe sase niveluri insumand 1000 mp. Carturesti Carusel are un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj.

Cladirea a fost construita in 1860 si pana la venirea comunistilor la putere a fost sediul bancii Chrissoveloni, iar in perioada comunista acolo a functionat magazinul Familia.