În zilele de sâmbătă, 12, 19 și 26 iulie 2014, de la ora 20:30, cinematograful Elvira Popescu prezintă trei spectacole de operă din cadrul Festivalului Internațional de Artă Lirică Aix-en-Provence. Evenimentul creat în 1948 are loc în luna iulie a fiecărui an. E un spațiu unic de creație, care, timp de 10 zile, găzduiește unii dintre cei mai prestigioși interpreți din lume. Reputația și succesul festivalului au depășit de mult frontierele Franței și i-au conferit caracterul internațional.

Festivalul Aix-en-ProvenceFoto: Afis

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, cele trei spectacole ce urmează să fie prezentate la cinema Elvire Popesco sunt:

Flautul fermecat (Wolfgang Amadeus Mozart)

premieră la Festivalul d’Aix-en-Provence în coproducție cu Nederlandse Opera și English National Opera - în colaborare cu Complicite

Povestea lui Tamino, tânărul prinț străin, care la ordinul Reginei Nopții, face o incursiune în Regatul lui Sarastro, unde se luptă pentru dragostea sa, Pamina. Totodată, e povestea lui Papageno, care nu visează la altceva decât să mănânce, să bea și să o găsească pe Papagena.

Ultima operă lirică a lui Mozart, Flautul fermecat este de asemenea specială pentru amestecul de genuri și stiluri, de la povestea fantastică la filosofie, de la comedie la operă. E un spectacol ce nu poate fi lăsat la o parte din programul festivalului. Spectacolul este înnobilat de regizorul Simon McBurney.

regia muzicală: Pablo Heras-Casado

regia: Simon McBurney

sâmbătă 12 iulie 2014, 20h30

Spectacol prezentat prin susținerea canalului de televiziune ARTE

Ariodante (George Friedrich Handel)

Sub lumina lunii, un bărbat îi cântă femeii pe care o iubește. Cavalerul Ariodante și prințesa Ginevra își jură fidelitate veșnică. Însă mârșavul de Polinesso a reușit să creeze impresia că ea e infidelă. Pe baze acestei povești Haendel și-a compus opera perfectă.

regia muzicală: Andrea Marcon

regia: Richard Jones

sâmbătă 19 iulie 2014, 20h30

Il Turco in Italia (Gioacchino Rossini)

Turcul în Italia este o operă bufă în două acte, compusă de Gioachino Rossini. Premiera mondială a avut loc pe 14 august 1814, la Teatro alla Scala din Milano.

regia muzicală: Marc Minkowski

regia: Christopher Alden

sâmbătă 26 iulie 2014, 20h30

Pentru al doilea an consecutiv, Institutul Francez din București e partenerul evenimentului și oferă publicului posibilitatea de a descoperi, în sala de cinema, în cele mai bune condiții acustice, trei spectacole excepționale imediat după premiera lor.