Unul dintre cei mai mari artisti şi compozitori de muzică emergentă, Carsten Dahl, considerat un fenomen pe scena daneză a jazz-ului, prezinta cel mai recent album al sau, „Papillon” in fata publicului bucureştean în cadrul spectacolului 'PianO ConcertO' de pe scena ARCUB, în seara de 17 mai, de la ora 20.00. Concertul se inscrie in seria de evenimente dedicate aniversarii a 18 ani de activitate ARCUB.

PianO ConcertO cu Carsten DahlFoto: Afis

Carsten Dahl este cunoscut în Europa atât ca pianist de jazz, cât şi în calitatea sa de compozitor de muzică clasică. Talent incontestabil şi maestru al improvizaţiei, el reuşeşte să creeze, pentru ascultătorii săi, o nouă dimensiune spirituală. Albumul „Papillon” se doreşte a fi, după cum compozitorul însuşi mărturiseşte, un poem sublim despre lupta artistului de a revărsa frumuseţe într-o lume pragmatică, lipsită de sensibilitate. Jazz-ul devine, în spectacolele lui Dahl, o experientă incitantă, emotionantă, profundă.

Originile muzicii lui Carsten Dahl se regăsesc în operele lui Glenn Gould, Keith Jarrett, Bill Evans şi Bud Powell, de la care pianistul a preluat gustul pentru maniera excentrică de a interpreta jazz; ulterior, acesta s-a dedicat artei improvizaţiei, atât în reprezentaţiile solo piano, cât şi alături de trupa Carsten Dahl Experience. Pianistul a performat alături de Ulf Wakenius, Hanne Boel, Lars Danielsson si multi altii. Unul dintre cele mai interesante proiecte realizate de Carsten Dahl l-a adus alături de renumita trupă „Classical Ensamble Midwest”, împreună cu care a compus coloana sonoră a filmului „Metropolis”, în regia lui Fritz Lang.

Recitalul Carsten Dahl, din seara de 17 mai, succede două evenimentele muzicale desfăsurate în cadrul seriei aniversare ARCUB 18 ani, respectiv concertul Impressions from Pangaea, sustinut de Teodora Enache, alături doi artisti de talie internatională, Lars Danielsson şi Xavier Dessandre Navarre, si recitalul Zoli Toth – Bach in ShowBiz. De asemenea, în zilele premergătoare concertului Carsten Dahl, iubitorii de fotografie pot admira expozitia Silent Places, semnată de Oleg Mutu si deschisă între 13 si 15 mai, în intervalul orar 10.00 - 20.30.

Concertul este realizat de ARCUB, în parteneriat cu Green Hours ITINERANT. Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro. Preţul unui bilet este 35 lei.