O frumoasă poveste cu muzică şi despre muzică, oferită tuturor, în spaţii convenţionale sau neconvenţionale, acesta este Turneul Pianul Călător a cărui a IV-a ediţie se apropie de final. Ca şi anul trecut Horia Mihail, însoţit de un pian de concert adevărat va poposi în foişoarele din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, pe 10 şi 11 mai, unde, de la ora 17.00, vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Turneul este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Radio România Cultural.

Pianul calator Herastrau 2013: Foto Virgil OprinaFoto: Radio Romania Cultural

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale la Roman, la Şcoala de Muzică Sergiu Celibidache, în acest an Horia Mihail a călătorit şi la New York, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureştenilor.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat şi acordat. Apoi, Horia Mihail, va susţine câte un recital 100% Mozart.

Experienţa de anul trecut a fost una excepţională şi de aceea organizatorii împreună cu ARCUB au decis să o repete. Sute de bucureşteni s-au oprit din plimbarea lor atraşi de ineditul acestor evenimente şi de muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul şi pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat şi răsplătit cu aplauze.

„Incă de la prima ediție în care ARCUB a fost co-organizator al evenimentului, am fost plăcut impresionată de apetența bucureștenilor pentru muzica de calitate! „Pianul calator” este un proiect ingenios, care reușește să aducă muzica mai aproape de oameni, într-un cadru deosebit. Anul acesta, am ales ca scene ale spectacolului lui Horia Mihail tot Parcurile Herăstrău și Cișmigiu, tocmai datorită succesului răsunator de anul trecut”, spune dna Mihaela Păun, directoare ARCUB.

Ultimul act al turneului va avea loc pe 14 mai la Chişinău, la Sala cu Orgă.