E unul dintre putinii regizori din Romania care la mai putin de 30 de ani a reusit sa se impuna pe scenele celor mai importante teatre din Bucuresti, desi face parte dintr-o generatie care nu isi gaseste locul in teatrele de stat si lucreaza preponderent in spatii neconventionale. Alexandru Mâzgăreanu are 27 de ani si peste 10 spectacole in CV, jucate in ultimii ani pe scenele de la National, Odeon, Nottara, Comedie, ArCub si Metropolis. Tanarul regizor surprinde mereu cu spectacole care pornesc de la texte contemporane sau clasice puternice. Spectacolele lui sunt si dure, si pline de candoare, cu un umor fin, dar angoasele te urmaresc adesea si dupa ce ai iesit din sala. Despre povestea din spatele unui tanar regizor de succes, despre cea mai recenta premiera a sa - "'Factorul uman" de la Teatrul de Comedie - si despre viitoarele sale proiecte, intr-o intalnire online cu Alexandru Mâzgăreanu.

Alexandru MazgareanuFoto: Arhiva personala

Nota redactiei:

*Puneti intrebari invitatului folosind formularul de comentarii de la finalul articolului.

*Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu au legatura cu temele anuntate sau care constau in atacuri la persoana.

Vezi un reportaj Hotnews.ro la repetitiile pentru spectacolul "Factorul uman" de la Teatrul de Comedie, cea mai noua premiera a regizorului Alexandru Mâzgăreanu:

"Nu mi-am propus sa nu lucrez in spatii neconventionale si sa dau buzna in teatrele de stat, ci pur si simplu asa s-a intamplat." - Alexandru Mâzgăreanu

"Tind sa cred ca publicul meu sunt tinerii si cred ca spectacolele pe care le fac prind cel mai bine la tineri. Dar nu stiu daca sunt persoane care vin sa imi urmareasca spectacolele doar pentru ca e vorba de mine. Cred ca e devreme. Cred ca in principal, oamenii vin la teatru mai mult pentru actori si mai putin pentru regizor." - Alexandru Mâzgăreanu