Veniti alaturi de noi duminica, 15 septembrie, de la ora 17:00, sa construim impreuna "Tara lui Enescu" in Piata Roma (Centrul Vechi, la statuia Lupoaica). Vom monta, alaturi de toti iubitorii Festivalului Enescu care ni se alatura, o expozitie de fotografii, oferite de colaboratorii contului de Facebook "273 de locuri pe care sa le vezi inainte sa pleci din Romania", care arata locuri frumoase, oameni buni si valori care fac Romania sa creasca.

Tara lui EnescuFoto: Festivalul International George Enescu

Fotografiile sunt decupate in forma de piese de puzzle, iar participantii la eveniment vor avea ocazia sa le monteze, la fel cum, in viata reala, fiecare proiect si fiecare actiune pe care o facem in spatiul public au un impact asupra modului in care se dezvolta Romania.

Fiecare imagine are un titlu care corespunde unei valori promovate prin proiectul derulat in acest an de Festivalul George Enescu ¬ Bucurestiul Creativ ¬ care urmareste transformarea Capitalei intr-un spatiu magic, al creativitatii si al valorilor.

Mai intai, vom pune amprenta magica: vom acoperi gardul fostului Magazin Bucuresti cu un banner urias al Festivalului George Enescu si al Bucurestiului Creativ. Apoi trecem la montarea Tarii lui Enescu, recompunand toate fotografiile din pieste de puzzle. Si poate in final, va rezulta o compozitie originala, cu imagini ale unora dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Aceasta e Tara lui Enescu, adica tara noastra, a celor care credem in frumos, in adevar, in principii si in creativitate.

Proiectul, realizat in cadrul unui parteneriat intre Festivalul George Enescu, echipa "273 de locuri pe care sa le vezi inainte sa pleci din Romania¬ si OMA Vision, va putea fi vizitat, admirat si fotografiat in Piata Roma in perioada 15-28 septembrie.

Construirea Tarii lui Enescu va avea loc in Piata Roma (langa fostul Magazin Bucuresti duminica 15 septembrie, incepand cu ora 17:00. Accesul este liber.

"Tara lui Enescu" este un proiect prezentat in cadrul Bucurestiului Creativ. Bucurestiul creativ este un concept care isi propune sa transforme Capitala intr-un spatiu magic, al creativitatii si valorii, al muzicii si al artei urbane. Este pentru prima data cand un eveniment cultural international de talia Festivalului International ¬George Enescu¬ capata o asemenea dimensiune, prin intermediul unei olimpiade culturale care se desfasoara in acelasi timp cu Festivalul, in spatii publice importante din Capitala, reunind peste 30 de proiecte, expozitii, instalatii si activitati cu intrarea libera.

Apelul de proiecte pentru Bucurestiul Creativ a fost lansat pe data de 30 iunie si a urmarit atragerea unor proiecte care promoveaza in spatiul public valori care fac o comunitate sa functioneze si sa se dezvolte: bine, libertate, responsabilitate, solidaritate, frumos, respect, implicare, participare, creativitate, deschidere, curaj, tenacitate, cooperare, onestitate, corectitudine, comunicare, initiativa, generozitate, compasiune, eleganta, comunitate.

Proiectele selectate acopera o paleta larga, din toate sferele publice: artisti independenti, ONG-uri, companii si institutii ale statului. Bucurestiul creativ poarta amprenta si spiritul lui Enescu, reinterpretate prin identitate vizuala, prin creatie in forme plastice, prin promovarea valorilor in care Maestrul a crezut. "Nu devii batran fiindca ai trait un numar de ani, devii batran fiindca ai dezertat de la idealul tau. Anii rideaza pielea, dar renuntarea la ideal rideaza sufletul ".

Cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu", se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume ¬ Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.