Pe 10 si 11 mai, la ora 19:00, la Teatrul Act vor avea loc doua reprezentatii ale piesei Solpadeine is my boyfriend, scrisa si interpretata de Stefanie Preissner si regizata de Gina Moxley. Aceste reprezentatii deschid Festivalul de Teatru independent Scrie despre Tine ce va avea loc in perioada 10 mai - 10 iunie, in Bucuresti.

Solpadeine is my boyfriendFoto: Festivalul Scrie despre tine

Bazata pe o poveste reala si prezentata in premiera in editia de anul trecut a festivalului Absolut Dublin Fringe din Irlanda, Solpadeine is my boyfriend vorbeste despre schimbare intr-o generatie careia i s-a promis totul: o viata cu stabilitate financiara si siguranta unui serviciu, dar care se trezeste acum stand la coada, fie la aeroport pentru a emigra, fie la biroul de protectie sociala pentru a solicita ajutor social.

"Timp de o ora cat se intampla spectacolul, Stephanie vorbeste in rime, schimba conventiile, stand-up, rima, povestire, monolog. Te gandesti pe rand la Ali G, Little Britain, Shakespeare. Foloseste cele doua elemente de decor in toate felurile pentru a ilustra fragmente de poveste. Alearga, se tavaleste, se epuizeaza, loveste sacul, loveste sacul de box, se taraste, bea apa, cade, se ridica, se imbraca, se dezbraca, si bea un pahar de Solpadeine.

Textul este scris de ea, despre ea. Ii povestim despre ce facem si hotaram ca trebuie neaparat sa o chemam in Bucuresti cu spectacolul asta. Ea ne spune din nou ca ar vrea sa vina sa lucreze in Bucuresti pentru ca i-ar placea sa joace undeva unde nu o sa vina sa o vada familia ei." (Fragment din Jurnalul Scrie despre Tine la Absolut Dublin Fringe scris de Vera Ion si Sorin Poama, fondatorii atelierului Scrie despre Tine)

Solpadeine is my boyfriend a fost dezvoltat partial la MAKE, o rezidenta artistica organizata de Cork Midsummer Festival, Dublin Fringe Festival, Project Arts Centre si Theatre Forum din Irlanda.

Mai multe detalii despre piesa se gasesc pe blogul http://www.solpadeineismyboyfriend.blogspot.ie/.

Intrarea este libera. Spectacolul este subtitrat in limba romana.

Tot pe 11 mai, Stefanie Preissner si Gina Moxley vor sustine un atelier deschis de dramaturgie in limba engleza, la care sunt invitati sa participe toti cei interesati de o perspectiva occidentala asupra teatrului si a modului in care ne spunem povestile. Atelierul va avea loc intre orele 14.00 si 16.00, la Teatrul Act. Inscrierile se fac trimitand un mail la adresa scriedespretine@gmail.com. Nu se percepe taxa de participare.

Festivalul Scrie despre Tine este realizat in regim independent si este prima manifestare artistica de acest gen in Romania. Oricine doreste sa il sustina o poate face printr-o donatie in cadrul campaniei ce se desfasoara pe platforma internationala de crowdfunding Indiegogo. Mai multe detalii despre modalitatile de donare se gasesc aici. Fiecare sustinator al Festivalului va primi cadouri speciale din partea echipei constand in postere, invitatii la premiere si intalniri cu dramaturgii, dar si multe altele.

Reprezentatiile primei editii a Festivalului de Teatru Scrie despre Tine vor avea loc in locatiile partenere: MNAC, Teatrul Act, Teatrul de Arta Bucuresti, Teatrul de Comedie, Teatrul Apropo, Legere Cafe, Lente&Cafea JoinPoint, UNATC.

Festivalul de Teatru Scrie despre Tine este un proiect cultural finantat de AFCN si realizat sub inaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucuresti.

Parteneri media: COCOR Media Channel, Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Sapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte si Meserii, Fundatia Paspartu, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu.