Actrita Irina Petrescu va fi inmormantata vineri, la ora 13:00, la Cimitirul Reinvierea din Bucuresti, informeaza Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) citata de Mediafax.

Trupul neinsufletit al actritei va fi depus, pentru un ultim omagiu, la Teatrul Bulandra din Bucuresti, sala "Liviu Ciulei", joi, incepand cu ora 12:00.

Totodata, in comunicat, reprezentantii Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) isi exprima "profunda tristete fata de disparitia celei care ne-a incantat sufletul si mintea atat de pe scena, cat si de pe panza cinematografului, una dintre cele mai importante actrite romance de teatru si film - Irina Petrescu".

Actrita Irina Petrescu a murit, marti, la Spitalul Elias din Capitala, dupa o scurta, dar foarte grea suferinta, a declarat pentru Mediafax directorul medical al unitatii sanitare, Dana Safta. Irina Petrescu ar fi implinit 72 de ani in luna iunie. De-a lungul carierei de 5 decenii, Irina Petrescu a interpretat zeci de roluri, in special pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti, si a jucat in peste 25 de filme.

Irina Petrescu fusese transferata in urma cu doua saptamani de la Spitalul de Urgenta Floreasca la Spitalul Elias, a precizat medicul Dana Safta.

Irina Petrescu s-a nascut la 19 iunie 1941 si absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti in anul 1963, la clasa profesorilor Ion Sahighian si David Esrig.