O noua sesiune de candidaturi pentru bursele "Constantin Brancusi"

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 8 martie 2013, 13:11 Actualitate | Cultură


Institutul Cultural Roman anunta lansarea unei noi sesiuni de candidatura pentru bursele „Constantin Brancusi”, derulate la Cité Internationale des Arts din Paris in 2013. Termenul de depunere a dosarelor de inscriere, anuntat initial pentru 15 noiembrie 2012, a fost prelungit pana la data de 1 aprilie 2013.

In aceasta sesiune vor fi acordate doua burse – una in perioada mai-iulie 2013 si una in perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014. Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: arte plastice si vizuale.
Valoarea unei burse este de 4 545 EUR/persoana.
Obiectivul burselor este de a introduce artistii romani in circuitul valorilor europene, oferindu-le oportunitatea de a lucra intr-un mediu artistic international. Bursa „ Constantin Brancusi“ este acordata artistilor plastici care au studiile universitare de specialitate incheiate, cu performante recunoscute in domeniu, in vederea desfasurarii de proiecte artistice in atelierul inchiriat de Romania la Cité Internationale des Arts. Selectia se face de o comisie independenta de specialisti in baza unui dosar de candidatura. Dosarul selectat de comisie este trimis spre validare Comisiei de Admitere de la Cité Internationale des Arts.

Documente necesare pentru inscriere (dosarul de solicitare a bursei):

- formularul de inscriere;
- CV continand informatie detaliata asupra activitatii competitionale a candidatului;
- copie dupa diploma de licenta; in conditiile in care candidatul este si absolvent de studii aprofundate, se vor adauga copii si dupa aceste acte;
- copie dupa actul de identitate/pașaport;
- un proiect de cercetare, din care sa reiasa: justificarea experientei profesionale si a competentei in materie; un nivel artistic care sa permita aprofundarea dialogului cu artistii straini; relevanta Parisului pentru realizarea proiectului: maximum 2 pagini in care sa fie indicate locatii/muzee/sali de concerte propuse spre vizitare, ce se va studia acolo, ce activitati se vor depune.
- Pentru artisti – 10-20 de fotografii, cataloage (la plasticieni) in care sa se mentioneze data si dimensiunile reale ale lucrarilor;
- Pentru fotografi – 10-20 de fotografii 24/30 (in medie);
- Pentru video – 2 sau 3 DVD-uri sau CD-uri;
- un dosar de presa;
- perioada pentru care solicita bursa;
- 3 scrisori de recomandare.
Proiectele de cercetare vor fi redactate atat in limba romana, cat si in limba franceza.

Adresa la care se trimit documentele: Institutul Cultural Roman, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 Bucuresti, se arata in comunicatul Biroului de presa al ICR.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

274 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by