Dramaturgul si jurnalistul Larry L. King, autor al piesei de teatru "Best Little Whorehouse in Texas", a murit sambata, la varsta de 83 de ani, anunta Mediafax, citand contactmusic.com. Larry L. King a murit in Chevy Chase House, un azil de batrani. Sotia sa Barbara a declarat ca acesta se lupta de mai multi ani cu emfizemul pulmonar (o boala care produce alterarea respiratiei si reduce capacitatea de efort fizic), care a fost si cauza principala a decesului sau.

Chiar daca piesele scrise de el i-au adus celebritatea, King a fost in primul rand reporter si consilier politic, un om care a trait viata la maxim si a ajuns la o varsta venerabila. King a lucrat pentru Playboy in perioada in care celebrul Hunter S. Thompson a redefinit jurnalismul, in anii '60-'70.

Articolul care i-a adus celebritatea lui Larry L. King a fost "Chicken Ranch", despre o afacere cu detalii sordide din sud-estul Texas-ului. Aceasta experienta a fost de asemenea inspiratie si pentru cea mai celebra piesa de teatru pe care a scris-o - "The Best Little Whorehouse in Texas". Respectiva piesa a fost jucata pe Broadway patru ani la rand, de la premiera din 1978, si a obtinut succesul si in alte teatre din toata lume.

Larry L. King a primit un premiu Emmy in 1982, pentru documentarul de televiziune "The Best Little Statehouse in Texas", pentru care a semnat scenariul si lectura.