Actorul Serban Ionescu a fost inmormantat, sambata dupa-amiaza, la Cimitirul Bellu din Bucuresti, pe Aleea Artistilor, cu onoruri militare si in aplauzele a sute de persoane - membri ai familiei, colegi de breasla, dar si oameni simpli care au venit sa il conduca pe ultimul drum.

Serban Ionescu (2008)Foto: Agerpres

Actorul a avut parte de aplauze atat la plecarea cortegiului mortuar de la Teatrul National, dar si la sosirea la Cimitirul Bellu. Slujba de inmormantare a fost oficiata de un sobor de cinci preoti.

Atat la intrarea in capela cimitirului, cat si la iesire si pe drumul spre locul unde a fost inmormantat, sicriul cu trupul actorului a fost insotit de aplauzele celor peste 500 de admiratori care au dorit sa-i aduca lui Serban Ionescu un ultim omagiu.

Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Garda 'Mihai Viteazul', care au si tras trei salve.

Serban Ionescu a fost inmormantat langa regizorul Cornel Todea si in apropierea lui Dem Radulescu, Leopoldina Balanuta, Ion Dolanescu, Colea Rautu si Valeriu Sterian.

La inmormantare au participat, printre altii, Ion Caramitru, Mircea Albulescu, Ilinca Tomoroveanu, Marius Manole, Ion Haiduc, Marian Ralea, Lucian Viziru, Alexandru Darie, George Ivascu, Alice Barb si Marius Bodochi.

Serban Ionescu, in varsta de 62 de ani, a incetat din viata in noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Urgenta Floreasca. El se afla internat de marti la Sectia de Terapie Intensiva, ca urmare a insuficientei respiratorii cauzate de boala neurologica de care suferea - o forma agresiva de scleroza.

Sicriul sau a fost depus mai intai la Biserica Batistei, iar vineri a fost transferat la Sala Media a Teatrului National.

Zeci de persoane, admiratori, dar si colegi de breasla au venit vineri la Biserica Batistei pentru a-si lua ramas bun de la actor. Pe langa admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batistei, s-au numarat si colegi ai lui Serban Ionescu, precum Vladimir Gaitan, Eugen Cristea, Carmen Tanase, Elvira Deatcu si Marin Moraru. Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni si apropiati ai actorului, printre acestea numarandu-se si una de la Teatrul Mic din Capitala si una de la presedintele Traian Basescu.

Pelerinajul a continuat si la Teatrul National, unde au venit sa-si ia ramas bun de la Serban Ionescu Ion Caramitru, Mircea Albulescu si oameni simpli care l-au iubit si admirat pe actor.