Primarul General, Sorin Oprescu, a desemnat-o astazi pe actrita Maia Morgenstern sa asigure conducerea interimara a Teatrului Evreiesc de Stat din Capitala. Evenimentul a avut loc in aceasta dimineata la sediul Teatrului Evreiesc, in prezenta actorilor teatrului, informeaza comunicatul PMB.

Cu aceasta ocazie, Primarul General a aratat ca numirea actritei la conducerea institutiei reprezinta un prim pas pentru dezvoltarea Teatrului Evreiesc:

''Dupa pierderea maestrului Harry Eliad, incercam sa zambim in continuare si sa gasim modalitatile pentru a reaseza Teatrul Evreiesc acolo unde ii este locul. Asta inseamna sa reusim sa reconstruim cladirea in care functioneaza si sa putem crea conditiile necesare dezvoltarii acestei institutii. Imi doresc sa-i acordati Maiei si colectivului toata increderea, in asa fel incat sa redam Teatrului Evreiesc rolul pe care-l merita. Alaturi de Maia, va doresc sa fiti un colectiv unit in simturi si in gandire. Ii multumesc Maiei inca o data ca a acceptat sa conduca destinele acestui teatru'', a declarat Sorin Oprescu.

Tot astazi, Primarul Capitalei a anuntat ca Primaria Municipiului Bucuresti va incepe demersurile pentru schimbarea denumirii Teatrului Evreiesc:

''Am primit propunerea de a schimba numele teatrului si cel mai probabil acesta va purta numele maestrului Harry Eliad cat mai curand posibil. Asa este frumos si asa este corect fata de cei care au facut ceva pentru teatru si pentru bucuresteni, iar eu ma inclin in fata oamenilor care au facut ca toate aceste lucruri sa functioneze'', a aratat Edilul-sef.

La randul sau, noul director al Teatrului evreiesc de stat, Maia Morgenstern a declarat:

''Este extrem de importanta increderea acordata si va multumesc pentru asta. Ma bizui pe fortele mele insa am nevoie de ajutorul vostru, al tuturor. Fara ajutorul si fara increderea dumneavoastra sunt nimic. Va asigur ca suntem bogati, si spun asta mai ales din punct de vedere spiritual. Colectivul acesta, cu tehnicieni extrem de putini, incredibili, cu actori extraordinari, de varste diferite, cu mentalitati si conceptii diferite, cu totii suntem reuniti de aceeasi ambitie. Avem nevoie de sacrificii, ambitie, dorinta de a face arta, de a face cultura, de a pastra traditiile, cultura si mostenirea pe care am primit-o, pentru a construi un pod catre modernitatea teatrului, catre ceea ce inseamna ambitie, curaj, avangarda si modalitati noi de expresie artistica. Bizuindu-ma pe ajutorul vostru putem merge mai departe, pentru a continua ceea ce maestrul a creat, in echilibru, pentru respectul adevaratei valori''.

Teatrul evreiesc din Romania are o traditie de circa 130 de ani. Din anul 1948 Teatrul Evreiesc din Bucuresti a devenit institutie de stat.