World Press Photo, cea mai importanta expozitie internationala de fotojurnalism, va putea fi vizitata la Bucuresti, in perioada 17 mai- 10 iunie, in noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei.

WPP_2012_afisFoto: WWP

World Press Photo revine in Romania dupa 17 ani de absenta, la initiativa Fundatiei Culturale EIDOS, fondata de fotograful Cristian Movila- cunoscut mai ales pentru numeroasele sale colaborari cu publicatii internationale precum Newsweek, The New York Times Magazine sau National Geographic.

"Pe langa faptul ca World Press Photo stabileste an de an standardele fotojurnalismului mondial, cel mai important lucru mi se pare ca sunt declicurile interioare si revelatiile pe care le ai dupa ce intri in expozitie. Intelegi lumea mai bine, intelegi mai adanc problemele ei. Intelegi si cu sufletul, nu doar cu mintea. E acel gen de cunoastere care risca sa te schimbe pe dinauntru. In plus, am readus aceasta expozitie in Romania si pentru ca vrem sa incurajam fotojurnalismul romanesc executat la standarde internationale- dar pentru asta trebuie sa facem cat mai cunoscute aceste standarde" - declara Cristian Movila, fondatorul Fundatiei Eidos.

Vizitatorii vor putea admira in cadrul expozitiei de la Bucuresti peste 170 de lucrari premiate in cadrul competitiei internationale World Press Photo. Expozitia face parte dintr-un turneu international, care include peste 100 expozitii, in 45 tari.

Accesul la expozitie se face cu bilet de intrare, care poate fi cumparat la fata locului si va costa 7 RON.

World Press Photo este cea mai importanta expozitie de fotojurnalism, la nivel global. Expozitia WWP Este o initiativa a Fundatiei World Press Photo, fondata in anul 1955, in Olanda si activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Isi dedica intreaga activitate pentru a stabili standarde ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial. Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

In 2012, concursul a atras 5.247 de participanti din 124 de tari, care au inscris 101.254 de fotografii. Toate lucrarile inscrise in concurs sunt deschise publicului prin intermediul expozitiei anuale, vizitata de peste 2,5 milioane de oameni la fiecare din ultimele editii.