La invitaţia ICR Budapesta, Teatrul Luni de la Green Hours va pune în scenă la Teatrul MU de la Trafo monodrama „Declar pe propria răspundere”. Montarea spectacolului are loc in cadrul Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană 2011, ce se desfăşoara în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2011, la Budapesta.

Festivalul se desfasoara pe două secţiuni: spectacole de teatru şi conferinţe internaţionale de teatrologie.

În data de 28 noiembrie după masă va avea loc o repetiţie deschisă, iar seara de la ora 20.00 premiera budapestană în cadrul Festivalului. „Declar pe propria răspundere”, un one-woman show de Alina Şerban în regia lui David Schwartz prezintă istoria maturizării unei fete de etnie romă între curtea de spoitori din cartierul Tei în care locuieşte şi lumea ”majoritarilor”, în care învaţă şi lucrează, între lupta cu sărăcia din curte şi lupta cu prejudecăţile din exterior, între respingerea şi asumarea propriei identităţi etnice şi culturale. Alina Şerban a dezvoltat vreme de doi ani, în diferite variante, un solo-performance bazat pe istoria personală a copilăriei şi adolescenţei sale.

Din decembrie 2010, a lucrat pe dezvoltarea scenariului de spectacol cu Alice Monica Marinescu şi David Schwartz. În perioada 1 - 3 decembrie 2011, Festivalul se încheie cu o serie de conferinţe internaţionale sub titlul Recycling Reality on Stage – New Documentary Drama and Theatre in East-Central-Europe la care, din partea României a fost invitat să participe atât regizorul David Schwartz, cât şi dramaturgul şi regizorul Gianina Cărbunariu.