COVID-19: Noi studii științifice, dar și o informație despre urmările foarte grave ale lipsei măsurilor preventive

de A.Th.C. HotNews.ro     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:10 Actualitate | Coronavirus


Particule de coronavirus (cu galben)
Foto: Handout / AFP / Profimedia
În ultimele zile au fost publicate noi studii științifice despre efectele coronavirusului și prevenție, dar și despre urmările deosebit de grave ale evenimentelor sociale care se desfășoară în disprețul măsurilor de protecție împotriva maladiei care continuă să amenințe omenirea.

Vaccinarea adulților pare a-i proteja și pe copii


Noi date din Israel, unde oficialii din sănătate au distribuit cu rapiditate vaccinul de la Pfizer și BioNTech SE, sugerează că vaccinarea adulților pare că-i protejează și pe cei nevaccinați din jurul lor. Analizând rezultatele din 223 de comunități, cercetătorii au constatat că odată cu creșterea numărului de adulți vaccinați au scăzut ratele de infectare în rândul celor nevaccinați din aceeași comunitate – în special în rândul copiilor. Maccabi Healthcare Services, a doua mare organizație de îngrijire a sănătății, a comunicat că „În vreme ce protecția asociată vaccinurilor pentru cei nevaccinați este încurajatoare, sunt necesare noi studii pentru a înțelege dacă și cum ar putea favoriza perspectivele imunității de turmă și eradicării bolii.”

Un eveniment la deschiderea unui bar în Illinois a fost asociat cu 46 de noi cazuri de Covid-19


Petrecerea de deschidere din interiorul unui nou bar în zona rurală din Illinois, SUA a dus la 46 de noi cazuri de Covid-19 și ramificații și mai largi, conform unui studiu american care alertează cu privire la urmările unor asemenea evenimente în comunitățile locale. Patru participanți au avut simptome ca de Covid în acea zi. Dintre cele 46 de cazuri de infecții cu coronavirus legate de eveniment, 26 au fost printre participanți, trei la personal și 17 „cazuri secundare” la oameni infectați de aceștia, conform unui raport publicat în Morbidity and Mortality Report al Centrului american de Control și Prevenție (CDC). Cazurile secundare au inclus copii și rezidenți în centre de îngrijire pe termen lung. „Transmiterile asociate cu evenimentul de deschidere au rezultat în închiderea unei școli cu 650 de copii (9.100 de zile-om de școală pierdute) și spitalizarea unui rezident dintr-un centru de îngrijire pe termen lung”, au spus cercetătorii. „Aceste urmări demonstrează că deschiderea unor astfel de stabilimente ca barurile, unde nu sunt respectate purtarea măștilor și distanțarea socială, pot spori riscurile de transmitere comunitară a SARS-CoV-2.”

Bolile congenitale de inimă nu măresc riscurile în Covid-19


Adulții cu defecte cardiace congenitale nu au o probabilitate mai mare decât oamenii obișnuiți să facă forme severe de Covid-19 sau să moară de acesta, conform unui studiu internațional. Factorii de risc asociați cu urmări severe pentru acești indivizi sunt aceiași cu ai publicului general – vârsta înaintată, genul masculin, antecedentele de probleme de inimă, ritm cardiac neregulat, probleme renale, diabet și nevoia de oxigen suplimentar înainte de a fi infectați cu cornavirus, a spus dr. Jamil Aboulhosn de la UCLA Adult Congenital Heart Center. Cecetătorii au analizat date de la 1.044 de adulți din 58 de centre pentru boli de inimă congenitale din toată lumea. Chiar și oameni cu probleme cardiace foarte complexe nu par a avea un risc mai mare de Covid-19 sever câtă vreme nu au avut semne și simptome severe de boală de inimă, a spus Aboulhosn, numind constatările „întrucâtva surprinzătoare.”

Pacienții cu comoții cerebrale și Covid-19 au urmări mai grave


Dintre pacienții ajunși la spital din cauza unui accident vascular cerebral, cei testați pozitiv cu Covid-19 au avut risc mai mare de deces, arată un nou studiu. Pacienții cu Covid-19 au avut o probabilitate mai mare de comoție mai severă și de un nou atac vascular în timpul spitalizării, au raportat cercetătorii în revista Stroke. Ei au studiat aproape 42.000 de pacienți sosiți la 458 de spitale cu atac ischemic, provocat de blocaje în arterele care alimentează creierul cu sânge. În jur de 3% dintre pacienți au fost testați cu Covid-19. În medie, ei au ajuns la spital la fel de repede ca și cei neinfectați cu coronavirus. După aceea, lucrurile au mers mai rău. „Probabil că din cauza nevoii de echipament personal de protecție și altor precauții” din partea personalului din spitale, a durat mai mult până când pacienții cu Covid-19 au primit tratamente anti-cheaguri care au deblocat vasele de sânge, a spus dr. Gregg Fonnarow de la University of California, Los Angeles. Studiul nu a putut demonstra că întârzierile în tratament au provocat cele mai tragice urmări.

Sursa: Reuters.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6642 vizualizari

 • -2 (4 voturi)    
  . FRENULUM BREVE CONGENITAL (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:35)

  beeeeeenar [utilizator]

  nu m-am infectat cu covid
 • +3 (11 voturi)    
  Destule efecte ! (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:53)

  Cugetator [utilizator]

  Aceasta boala foarte usoara si cam inexistenta,dupa parerea manifestantilor frenetici si care se inmultesc continuu,din invidie fata de gloria liderilor ca Sosoaca, Simeon zis legionarul ,noutatea Diplan si altii , are totusi efecte care umplu spitalele !
 • 0 (18 voturi)    
  Exista si alte perspective (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 12:58)

  CCCCCC [utilizator]

  S-ar putea adauga pe pagina HotNews si articole care demonstreaza contrariul, si anume ca lockdown-urile si toate masurile stupide luate (ex.: purtarea mastii in aer liber) nu au avut nici un impact asupra raspandirii virusului si ca exista state in America care au avut masuri severe cu un numar mai ridicat de cazuri comparativ cu alte state care au avut un numar redus de cazuri si masuri aproape inexistente:

  https://stanfordreview.org/scott-atlas-the-last-word/

  https://fee.org/articles/texas-has-fewer-covid-cases-than-michigan-despite-nearly-20m-more-people-and-no-restrictions/

  https://fee.org/articles/sweden-saw-lower-mortality-rate-than-most-of-europe-in-2020-despite-no-lockdown/

  https://mises.ro/opinii/la-un-an-de-pandemie-cum-arata-totusi-numerele/

  Modelul Suediei, care nu a incalcat drepturile fundamentale si care a dat autonomie si responsabilitate oamenilor, ar trebui promovat in locul fricii.
  • +4 (12 voturi)    
   da, exista, dar sunt gresite (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 15:12)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui CCCCCC

   De exemplu, cand densitatea populatiei e mica si/sau cultura tarii respective asigura si in mod normal distantare sociala, ca in Suedia, nu e nevoie de masuri atat de stricte. Dar chiar si asa, ele ajuta in continuare. A se vedea vecinii Suediei care s-au descurcat mult mai bine aplicand restrictii mai stricte:

   Suedia - 1350 decese la un milion
   Danemarca - 420 decese la un milion
   Finlanda - 160 decese la un milion
   Norvegia - 130 decese la un milion

   Strike 1.

   Texas-ul NU are mai putine decese decat Michigan, desi densitatea populatiei in Texas e mai mica:

   Texas: 1780 decese la un milion
   Michigan: 1750 decese la un milion

   Strike 2.

   Articolul de la "College Republicans" a se ignora complet, avand in vedere ca republicanii sunt anti-stiinta in ultima vreme.

   Iar in ceea ce priveste catastrofa de articol de pe mises, care incearca sa minimalizeze gravitatea pandemiei, la un moment dat are o harta unde arata procentul decesele oficiale covid din total populatie in fiecare tara, cu 0,114% in Romania.

   In primul rand numarul de decese in Romania este subestimat masiv. Daca te uiti in statisticile INS, de la inceputul pandemiei pana la sfarsitul lui Ianuarie 2021 deja am avut un exces de mortalitate de aproximativ 41.500 persoane, adica 0.213%, cam dublu. Si daca adunam si februarie si martie 2021, pentru care inca nu avem statistici de la INS, probabil s-a ajuns deja la aproape 60.000 decese.

   Cert este ca in decembrie si noiembrie numarul de decese din Romania a fost cu 50% si respectiv 60% mai mare decat media ultimilor 5 ani. In aceste conditii mi se pare aproape criminal sa incerci sa minimalizezi gravitatea pandemei. Cei care insista sa o faca, otravind mintile omenilor cu informatii false, ar trebui condamnati la cateva zile de munca voluntara in spitalele COVID.

   Strike 3 - you're out!
   • +2 (2 voturi)    
    1. (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:20)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    Deci texasul are EXACT aceeasi rata a deceselor ca si michigan desi nu mai are niciun fel de restrictie, nici macar masca, de peste o luna (si daca te uiti la panta infectiilor o sa vezi ca este inca descendenta in texas!!). Aici iti dai cu firma in cap, practic ai demonstrat ca restrictiile nu au niciun beneficiu, doar ne baga intr-o depresie si niste pb psihice pe termen lung, ca sa nu mai zic de distrugerea economiei si oameni ramasi pe drumuri!
   • 0 (2 voturi)    
    drept la replica (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:23)

    CCCCCC [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    Ceva ce e comun tuturor sustinatorilor acestor masuri e violenta verbala si aroganta etalata in expunerea ideilor; ca sa nu mai vorbim de 'violenta' idei de 'a-i condamna' pe cei care nu se aliniaza parerii oficiale (vezi trimiterea la munca in folosul comunitatii); as putea sa intreb de ce n-ar fi invers, desi nu cred ca isi are rostul o astfel de discutie.

    Desi Stiinta a devenit noul Zeu al modernitatii la care ne inchinam bazandu-ne de fapt pe buna credinta a celor care inteprind studiile si considerandu-i impartiali (de cele mai multe ori servesc anumitor interese), ignora articolele stiintifice care cel putin pun la indoiala masurile luate si impactul lor (un exemplu ar fi ca ~75% din cazurile de cancer au ramas nedetectate in ultimele luni datorita lipsei screening-ului caci tot mai multe resurse se duc spre COVID):

    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33400268/ (Stanford University)

    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.22.20160341v3.full.pdf+html

    https://jamanetwork.com/journals/jamaoncology/fullarticle/2774867?guestAccessKey=8e9733f4-229b-4616-a1fe-169ee2e23abd&utm_source=For_The_Media&utm_medium=referral&utm_campaign=ftm_links&utm_content=tfl&utm_term=011421
   • 0 (4 voturi)    
    drept la replica 2 (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:31)

    CCCCCC [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    Sa discutam concret pe cazul Suediei.
    Legat de argumentul distantei intre comunitati, aproximativ 4.5 milioane de locuitori, cca. 45% din populatia tarii locuieste in primele 5 aglomerari urbane dupa numarul de locuitori (Stockholm, Gotheburg, Malmo, Uppsala, Linkoping).

    Populatie Suedia: ~10.400.000, Persoane decedate datorita COVID: ~ 13.600 decedati, Procentaj decedati raportat la populatie: ~ 0.0013.
    Populatie Romania: ~19.200.000 - 25.000 decedati datorita COVID, Procentaj decedati raportat la populatie: ~ 0.0013.

    Asadar, cu toate masurile luate la noi comparativ cu Suedia unde s-au facut doar recomandari avem acelasi procentaj de persoane decedate datorita COVID. Ca sa nu mai aduc in discutie faptul ca modul in care se face raportatarea numarului de persoane decedate/zi datorita COVID e cel putin discutabil - persoane care au murit de alta boli (eventual) cronice sau in accidente de masina (dupa ce anterior avusesera COVID) au trecut ca motiv al decesului COVID.

    Mi se va raspunde ca asta e procedura standard impusa de OMS. Poate ca asa este, dar pot totusi sa ma indoiesc de OMS, mai ales de seful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus care nu are nici o pregatire medicala si nu se stie cum a ajuns sef OMS, sau poate Bill Gates i-a dat o mana de ajutor ...

    Nu e suspect, cum Bill Gates s-a transformat intr-un Mesia al zilelor noastre si cat de promovat e de presa in a-si face publice ideile ? De unde si pana unde un IT-ist a devenit specialist in medicina ? Sa aibe vreun interes in zona de sanatate publica ? Nu cred ...
    Pentru mai multe informatii linkul poate fi de ajutor:
    https://www.youtube.com/watch?v=tAlBQJG4uOc

    Si nu spun ca e adevarul gol golut acolo, dar te poate face macar sa iti pui niste intrebari legate de clamatele bune intentii.
   • -1 (3 voturi)    
    drept la replica 3 (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:41)

    CCCCCC [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    "Articolul de la "College Republicans" a se ignora complet, avand in vedere ca republicanii sunt anti-stiinta in ultima vreme."

    Pai in acelasi mod pot filtra si eu informatia care vine pe canalele oficiale sau de la persoane ce iti sustin punctul de vedere.

    Ar trebui sa existe libertate de exprimare si sa vorbim pe lucruri concrete, nu sa pornim cu prejudecati. Faptul ca esti sceptic la rezultatele unor studii nu inseamna ca ai ceva cu stiinta in general.

    Si apropo de studii, a vazut careva vreun studiu facut in Romania ? A fost vreo dezbatere cu persoane reprezentand ambele tabere in care sa se vina cu argumente ? A existat vreun studiu care sa incerce sa evalueze impactul acestor masuri economic, psihologic sau social ?

    Eu nu am vazut astfel de studii/discutii si as fi rautacios sa va rog sa mi le puneti la dispozitie daca cunoasteti existenta vreunora, caci cu totii stim ca nu s-a facut nimic in acest sens. Si nu doar in Romania, ci in majoritatea statelor din lume ...

    Ca sa nu mai zic ca principalul motiv invocat este ca spitalele nu fac fata. Bun, atunci de ce platim taxe ? De ce nu am optiunea sa imi fac o asigurare privata, si sunt fortat sa platesc la stat ? Poate in felul asta s-ar fi distribuit 'incarcarea'. Asadar, ei creeaza problema si apoi vin cu o solutie la problema initiala creand alta problema ...

    De ce trebuie sa sufere 99.999% din populatie pentru 0.001% ? De ce nu se poate ca fiecare sa isi asume responsabilitatea asupra propriei vieti si daca se stie vulnerabil sa stea acasa iar ceilalti sa isi vada de viata ?
   • 0 (2 voturi)    
    drept la replica 4 (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:55)

    CCCCCC [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    Guvernatorul Floridei a initiat o discutie cu oameni de stiinta pe tema masurilor si a efectelor acestora, dar ce sa vezi YouTube a descarcat video-ul caci ceea ce se spune acolo nu se alinieaza politicii oficiale:

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-9453825/YouTube-purges-video-Florida-Gov-Ron-DeSantis-questioning-masks-necessary-kids.html

    Asta nu da de banuit totusi ?

    Alte cateva articole care merg impotriva curentului:

    https://www.wsj.com/articles/well-have-herd-immunity-by-april-11613669731

    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-europe-mortality-idUSKBN2BG1R9
   • -2 (2 voturi)    
    drept penal (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:22)

    puke_on_the_moon [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    " In aceste conditii mi se pare aproape criminal sa incerci sa minimalizezi gravitatea pandemei."

    Nu, criminal este să exagerezi gravitatea unei pandemii și să iei măsuri eronate, fără temei științific, care să conducă la periclitarea dreptului la sănătate a întregii populații (nu numai a celor infrectați cu sarscov2) și implicit la decese.

    De asemenea, chiar dacă nu este 'criminal', e moralmente fatal pentru societate ca numărul de troli guvernamentali să depășească numărul vocilor raționale, critice care incearcă să străpungă propaganda panicardă a nanodictatorilor in halate albe (îmbrăcate fără drept, căcui nu sunt cadre medicale). Iar dumneata, alături de presa plătită de guvern, intrați la categoria troli guvernamentali complici -mai mult sau mai puțin conștient- la instaurarea unei stări de asediu și a unui regim cu propensiuni totalitare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by