Coronavirus: Marea Britanie anunță cel mai mic număr de cazuri noi din ultimele cinci luni
Duminică au fost raportate 5.177 de cazuri confirmate prin teste de laborator, după ce în urmă cu o săptămână totalul din Regat a fost de 6.035.
Potrivit The Guardian, acesta este cel mai mic număr de contaminări zilnice raportat de Marea Britanie de la finalul lunii septembrie.
Per ansamblu, totalul cazurilor înregistrate săptămâna aceasta este cu 31,3% mai scăzut decât cel din săptămâna 22-28 februarie.
Numărul deceselor asociate înregistrate în ultimele 24 de ore nu a fost încă publicat, din cauza unor probleme apărute în calculele ce privesc Anglia.
De la începutul pandemiei, Regatul Unit a înregistrat peste 4,21 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2.
Până pe 19 februarie, au fost înregistrate peste 140.062 de decese asociate Covid-19.
Cifrele anunţate duminica sunt în general mai scăzute din cauza întârzierilor de raportare de pe parcursul weekendului.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Adica o scadere de 31% de la o saptamana la alta!!!
Cauzele? Cu siguranta vaccinarea. Dar specialistii zic ca vaccinarea (fie si cu o singura doza, ca in UK) da efecte doar dupa 10 zile. Deci, hai sa comparam procentul populatiei vaccinate in UK in perioada interesata, anume de la acum o saptamana + 10 zile la acum 10 zile: procentul populatiei vaccinate in aceasta perioada variaza de la 24% la 27%. Deci, chiar si o minima crestere a procentului celor vaccinati poate sa produca o diminuare accentuata a celor care iau virusul.
O explicatie, dupa parerea mea, consta in faptul ca vaccinarea "individuala" (a unei singure persoane), pe de o parte micsoreaza probabilitatea ca acea persoana sa ia virusul daca intra in raport cu o persoana pozitiva; dar pe de alta parte, vaccinarea de masa face ca acea persoana sa intre in contact cu mai putine persoane nevaccinate, deci capabile da se infecteze si sa transmita virusul. Deci, vaccinarea actioneaza pe doua mecanisme, astfel ca o crestere mica a procentului de persoane vaccinate poate sa produca o crestere mult mai mare a numarului de persoane susceptibile de a nu putea lua virusul.
Apropo, procentele alea sunt din toata populatia care include si copii. Daca e sa facem procent din populata peste 16 ani, adica cei care se pot vaccina, au vaccinat cam 80% din toti adultii.
Deci, ca sa incepem cu inceputul valului 2-3.
Prin septembrie a inceput sa creasca numarul de cazuri precum Fat-Frumos: 2000 (2k) de cazuri 1 Sep, 3.5k 15 Sep, 12k 1 Oct, 22k 1 Nov.
Dupa care guvernul s-a gandit sa bage o luna de lockdown, sa mai tempereze evolutia. Drept urmare, la 1 Dec a scazut la 15k cazuri.
Dupa care au zis ca gata, "we are on top of it!!!". Si au oprit lockdown-ul. Iar rezultatul a fost devastator: 30k cazuri 15 Dec si 55k de Revelion. Si dupa o zi de serviciu/scoala luni, 4 Jan (noroc ca unele scoli urmau sa se deschida pe 5) in care toti si-au impartit covizii, s-a trezit donmu Borisache sa bage lockdown, ca deja nu mai era loc in spitale, salvarile asteptau si 7 ore pana sa lase undeva bolnavii, etc.
Si dupa un maxim de 68k cazuri si 1800+ decese pe 8 Jan, numarul de cazuri a inceput sa scada.
Dar totul se datoreaza in proportie de 95% lockdownului dur. Scoli inchise, magazine inchise mai putin marketurile si farmaciile, acces afara o ora/zi pentru sport. Plus, fiecare obligat sa doarma in fiecare noapte la el acasa (nu la hotel, restaurant, varu' John, bunicu, etc). Bine, fara declaratie sau alte din astea, dar cu amenda de la £200 , dublata la fiecare abatere pina la £6000. Si ca drept dovada ca totul e de la lockdown, incepand de azi s-a trecut la prima etapa de relaxare, deschizand scolile (nu mall-urile, restaurantele si pensiunile ca la altii). Iar urmatoarea etapa de relaxare e pe undeva prin aprilie, bineinteles daca totul merge bine.