Primele 550.000 de doze din vaccinul contra Covid-19 produs de chinezii de la Sinopharm au ajuns la Budapesta și vor fi folosite la imunizarea cetățenilor după ce autoritățile vor analiza fiolele, a declarat marți un înalt oficial din sănătate, potrivit Reuters.

Vaccin SinopharmFoto: Mariana Bazo / Zuma Press / Profimedia Images

Ungaria a anunțat din ianuarie că a ajuns la un acord cu Sinopharm pentru a cumpăra 5 milioane de doze, devenind astfel prima țară din Uniunea Europeană care aprobă și achiziționează vaccinul dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

Pentru a spori încrederea cetățenilor în vaccinurile chinezești, oficiali guvernamentali au subliniat că în vecina Serbia, în care există o importantă minoritate ungară, vaccinul Sinopharm este utilizat deja de mai multe săptămâni.

Ungaria are o populație de circa 10 milioane, iar toate dozele din contractul cu China ajung pentru 2,5 milioane de persoane.

Țara vecină a devenit săptămâna trecută prima țară UE care a început administrarea vaccinului rusesc Sputnik, după ce a aprobat utilizarea de urgență a Sputnik V.