Coronavirus: O variantă a virusului din California a reinfectat un pacient după şase luni de la vindecare
Denumită CAL.20C, noua variantă a fost identificată luna trecută la o persoană infectată în iulie anul trecut cu o variantă anterioară a coronavirusului, au anunţat cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley.
"Este cu adevărat semnificativ faptul că varianta CAL.20C, care pare să fie prezentă în cel puţin o treime dintre cazuri (în California), a reuşit să reinfecteze pe cineva", a declarat Stacia Wyman, om de ştiinţă în cadrul institutului de genomică al universităţii.
"Încărcătura virală a acelei persoane a fost foarte ridicată", a precizat Wyman.
Într-un set de 95 de genomuri virale colectate între 4 noiembrie şi 21 ianuarie, cercetătorii institutului au descoperit că 26% erau asociate noii variante, CAL.20C.
Potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, CAL.20C este distinctă de varianta mutantă, mai contagioasă, identificată pentru prima dată în Marea Britanie - cunoscută sub denumirea B.1.1.7 - care se răspândeşte la rândul său în SUA.
În California de Sud, varianta din Marea Britanie a fost asociată cu unele "cazuri dispersate de coronavirus" în comitatele Los Angeles, San Diego şi San Bernardino, au declarat miercuri cercetătorii de la Cedars-Sinai.
În schimb, tulpina CAL.20C a fost identificată la 36,4% dintre cazurile analizate într-un studiu recent al Cedars-Sinai.
Nu se cunosc deocamdată multe informaţii despre CAL.20C, însă există temeri că şi aceasta ar putea să fie mai infecţioasă.
CAL.20C este definită de mutaţii multiple în proteina S, o caracteristică pe care o împărtăşeşte atât cu varianta din Marea Britanie cât şi cu cea din Africa de Sud, conform constatărilor de la Cedars-Sinai, distribuite online pentru evaluare inter pares.
Tulpina CAL.20C include varianta de virus L452R raportată de Departamentul de Sănătate Publică din California luna trecută, notează DPA.
- +3 (5 voturi)Ce e mai rau decat Covid? (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 21:54) JohnR [utilizator]Sa faci de doua ori Covid. Dar sa vedem si jumatatea plina a paharului: pacientul e viu. Yes we can.raspunde trimite
- +1 (5 voturi)Rezultatul (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 22:37) MAGArusul [utilizator]Mai devreme sau mai tarziu ne vom infecta cu totii si vom face boala.raspunde trimite
- -1 (3 voturi)asta (Duminică, 7 februarie 2021, 2:38) martel55 [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusule destul de clar, important e sa reuseasca astia sa scoata un tratament pana o faci, ca vaccinul nu pare pana acum o reusita, daca ne uitam in Israelraspunde trimite
- +2 (2 voturi)Tratament (Duminică, 7 februarie 2021, 9:37) MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui martel55Ca la orice viroza. Boala raspandindu-se atat de rapid, NICIODATA nu vei putea sa ai stoc de medicament (tratament) suficient. Nici o firma de medicamente nu poate furniza doua aspirine pe zi pentru fiecare chinez.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)esti informat gresit (Duminică, 7 februarie 2021, 12:56) rmos [utilizator] i-a raspuns lui martel55datele din Israel arata ca vaccinul functioneaza cel putin impotriva variantelor de virus de acolo.raspunde trimite
-
-
- +1 (1 vot)Se încadrează în previziuni. (Duminică, 7 februarie 2021, 14:17) asavreau [utilizator]Dacă ai fost bolnav de Covid, ai imunitate maxim 6 luni de zile. Deci, nu te baza pe imunitate, respectă regulile stabilite. Sunt mai sigure, dacă vrei să nu mori.raspunde trimite

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?