Noua tulpină de coronavirus: Europa trebuie "să facă mai mult" în fața unei situații "alarmante" / Școlile trebuie să fie ultimul lucru de închis și primul de redeschis (OMS)
Potrivit estimărilor, noua tulpină "ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca", a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.
22 de țări din Europa, care include în total 53 de state, printre care și Rusia, au înregistrat deja cazuri legate de această nouă tulpină ("VOC 202012/01"), a precizat OMS.
Din cauza transmisibilității sale sporite, varianta riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare, potrivit sursei citate.
"Este o situație alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp va trebui să facem mai mult decât am făcut până acum și să intensificăm măsurile de sănătate publică și măsurile sociale pentru a fi siguri că aplanăm curbele în creștere foarte puternică în unele dintre țări", a declarat Kluge.
"Sunt măsuri de bază, pe care le cunoaștem cu toții, și care trebuie intensificate pentru a reduce transmisia, pentru a ușura serviciile Covid-19 și pentru a salva vieți", a spus el.
Este vorba despre generalizarea purtatului măștilor, limitarea numărului de adunări sociale, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor, alături de sisteme de depistare și urmărire a contacților adecvate și de izolarea bolnavilor, a continuat Kluge.
Varianta britanică nu schimbă natura bolii, a reamintit directorul OMS Europa: "Covid-19 nu este nici mai mult, nici mai puțin grav" iar "copiii nu par să fie mai expuși".
OMS recomandă în continuare menținerea deschisă a școlilor dar nu exclude închiderea lor în cadrul măsurilor care vizează reducerea gradului de transmisie.
"Principiul nu s-a schimbat: școlile trebuie să fie ultimul lucru de închis și primul de redeschis", a afirmat Catherine Smallwood, responsabilă pentru situațiile de urgență.
Cu toate acestea, "școlile reflectă transmisia comunitară și deci dacă există o nevoie de a închide școlile în cadrul unei serii de măsuri destinate reducerii contagiunii, acest lucru trebuie să rămână pe masă", a subliniat ea.
Primele informații sugerează că vaccinurile împotriva Covid-19 rămân eficiente în fața variantei britanice.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
De aia cred eu ca scade numarul cazurilor.
Vreti si argumenete logice?
Cine isi mai aminteste de prin aprilie declaratiile oficiale foarte clare din partea medicilor in care spunea ca la pentru N cazuri detectate de pacienti cu COVID19, sunt de fapt de 10-20 ori mai multi bolnavi reali intre Nx10 si Nx20.
Acum la noi N = 660.000 deci intervalul de bolanvi reali este intre [6.600.000 si 13.200.000] facand o medie 9,900,000 bolnavi reali.
La cat este populatia romaniei de 18.000.000 un calcul logic ne arata ca mai bine de jumatate din populatie sa zic asa s-a imunizat, automat numarul cazurilor scade de acum inainte orice am face.
Basca mai vine si vaccinul pe care il face cine doreste care functioneaza si pe noile tulpini ... deci sunt sanse mari de revenire la viata dinainte in cursul acestui an. Asta este parerea si profetia mea pe 2021, sa dea Domnul si sa fim sanatosi.
Iar cu vaccin au fost deocamdata imunizati 0.23% din cetateni, toti din sistemul sanitar.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24068314-numarul-real-imbolnaviri-este-probabil-10-chiar-20-ori-mai-mare-decat-cel-indicat-statisticile-oficiale-rafila.htm
Daca tu @bogdan1477 in fata acestei boli preferi sa te panichezi, eu prefer sa ma linistesc. Daca tu preferi isteria eu prefer calmul. Omenirea a trecut prin incercari cu mult mai grele decat acest COVID19.
In acest caz un numar de 20 ori mai mare decat cel raportat imi da calmul ca de acum mai mult de jumatate din populatie este sa zic asa imuna la boala asigurand restului din populatie mult dorita imunitate de turma. Asta pe langa ca toate persoanele cu grupa de sange 0 au imunitate naturala din cauza antigenului A si B prezent in sangele lor.
Noul vaccin nu prea ma linisteste pentru ca o celula umana degizata/cu masca de covid19 nu cred ca are cum sa dea imunitate mai buna decat expunerea la virusul adevarat.
https://covid19.geo-spatial.org/statistici/statistici-generale?chart=cazuri-pe-zile
Daca ar fi cum zici tu, Cehia, cu 7.5% din populatie depistata cu covid, ar trebui sa fie de fapt la 75-150% trecuta prin boala dupa calculele tale, aproape la fel si SUA, cu 6.6%, Sovenia sau Belgia.
Si totusi in Cehia sunt zilnic 15-17,000 de cazuri, echivalentul a 30.000 la noi , iar in SUA 280.000, echivaland cu 16,000 la noi. Macar cifrele astea ar trebui sa iti spuna ca nu e asha cum ai citit tu din studii facute la inceputul pandemiei...
Si numarul asta de cazuri e obtinut in conditii de oareshce lockdown, macar in tarile europene.
Asha ca solutia e sa lasam toate studiile facute de cercetatorii americani sau britanici acu jumate de an, si sa credem in stiinta si sa ne vaccinam cat mai repede, pana nu se darama economia mondiala peste noi sau ajung majoritari extremistii prin parlament.
Dar la noi ce mai conteaza inca o generatie ne-educata?
Au fost atatea in ultimii zeci de ani ...
Ca scoala online e cu doua fatete: functioneaza foarte bine pentru unii adica acolo unde e exista educatie si interes din partea profesorilor si a parintilor.
Insa pentru altii unde nu exista interes macar din partea unora parinti ori profesori functioneaza foarte prost.
Sa deschida acolo scolile si intr-o luna se va vedea daca gradul de infectare creste sau ramane constant.
Dupa aceea se pot deschide progresiv scolile in toate judetele "verzi" ramanand inchise doar in cele 3-4 judete cu rata de infectare mare.