Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că ”ar fi un semn de solidaritate” ca România să doneze o parte din vaccinurile primite către Republica Moldova.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Controlul pandemiei COVID 19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri. Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților”, a scris Rafila pe Facebook.

Vaccinurile împotriva COVID - 19 nu pot ajunge în Republica Moldova mai devreme de luna mai deoarece este pe la sfârșitul listei de așteptare dintre cele 92 de state din alianța globală pentru vaccinuri, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În urmă cu o lună, Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, a declarat că România va dona Republicii Moldova o parte dintre vaccinurile anti-coronavirus pe care le va primi de la Uniunea Europeană.