Prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa, propune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise din pieţele, târgurile şi oboarele din judeţ, iar dacă va fi adoptată, măsura va intra în vigoare de joi. Dâmbovița este unul din cele cele patru județe din România unde în ultima săptămână s-au înregistrat 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România.

Masca de protectieFoto: pixabay.com

Dâmbovița ar deveni astfel al doilea județ din țară, după Argeș, unde va fi obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschise.

"Luând în considerare faptul că situaţia epidemiologică din judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, prefectul judeţului Dâmboviţa a supus dezbaterii astăzi (...) un proiect de hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa prin care se propune extinderea obligativităţii purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare", precizează Prefectura Dâmbovița într-un comunicat de presă transmis marți și citat de Agerpres.

Propunerea vizează obligativitatea purtării atât a măştii de protecţie, cât şi a mănuşilor de către comercianţii care lucrează în aceste spații.

Documentul va fi discutat în şedinţa de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

"Precizăm că, până la acest moment, măsura de închidere a pieţelor sau a târgurilor este un scenariu de lucru asupra căruia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa urmează să se pronunţe după ce vor fi analizate rezultatele primelor măsuri, acestea fiind luate gradual", mai precizează Prefectura Dâmboviţa.