Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a atribuit creșterea numărului de cazuri de coronavirus din SUA faptului că țara nu s-a închis complet, iar apoi s-a grăbit să se redeschidă și a făcut apel la respectarea regulilor pentru a opri răspândirea virusului, relatează Reuters.

Anthony FauciFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

El a amintit aici de distanțarea fizică, purtarea măștilor, evitarea mulțimilor și spălarea mâinilor.

”Acele lucruri, oricât de simple sunt, pot ține departe boala. Cred că putem face asta și asta trebuie să facem”, a spus el.

”Nu am închis complet, iar acesta este motivul pentru care numărul cazurilor a crescut”, a spus Fauci într-un interviu pentru Stanford Medicine.

”Am început să coborâm și ne-am stabilit la un nivel destul de mare - aproximativ 20.000 de infecții pe zi. Atunci, pe măsură ce am început să redeschidem, vedem creșterile pe care le vedem azi în timp ce vorbim în California, Arizona, Texas, Florida și alte câteva state”, a mai declarat el.

Multe state au reînceput să își redeschidă economia fără să îndeplinească regulile transmise de experții în sănătate.

”Din păcate, nu a mers foarte bine pentru noi”, a mai zis Fauci, vorbind despre incidente care au apărut și în mass-media cu mulțimi în baruri fără a purta mască în spațiile închise.