În județul Galați există un singur medic care face anchetele epidemiologice, el lucrând la Spitalul Județean, la DSP și având alte trei contracte, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a anunțat că va trimite Corpul de Control şi Inspecţia Sanitară de Stat la Spitalul Județean Galați, unde au fost confirmați cu coronavirus 83 de angajaţi şi 24 de pacienţi, existând suspiciuni că anchetele epidemiologice nu s-au desfăşurat corect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit lui Tătaru, care a fost luni la Spitalul Județean Galați, în acestă unitate există focare în trei secții.

”Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Va veni şi Inspecţia Sanitară de la minister, precum si Corpul de Control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare nouă la nivelul fiecărei secţii, avem trei focare mari: Cardiologie, Chirurgie 2, Medicală 2, care după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu e pozitiv şi astăzi îşi va relua activitatea medicală, în primă fază doar pentru urgenţe”, a afirmat Tătaru, citat de News.ro.

El a spus că la Galaţi este un singur medic epidemiolog.

”Aici, la Galaţi, e un singur medic epidemiolog care lucrează şi la spital, şi la DSP, şi are şi alte 3 contracte de muncă în altă parte. Evaluarea pe care a făcut-o doamna doctor nu corespunde cu ce există în acest spital în acest moment. Cei de la Constanţa evaluează cum stau lucrurile şi vor face un raport final. Concluzia vine la finalul acestei evaluări”, a declarat ministrul Tătaru.

Galați este unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din România în acest moment, în care țara noastră a ajuns în vârful de până acum al epidemiei sau mijlocul primului val, potrivit specialiștilor. În ultima săptămână, la Galați au fost confirmate aproape 300 de noi cazuri. În medie, creșterea a fost de peste 30 de cazuri noi pe zi. Mult pentru un oraș de dimensiunile Galațiului. Lucrul cu atât mai grav, care amintește de situația focarului de la Suceava, din perioada martie-aprilie, este că 83 de cadre medicale ale celui mai mare spital din sud-estul țării sunt infectate cu virusul.