Autorităţile din Botoşani au anunţat, luni, că nicio persoană nu se mai află în carantină instituţionalizată sau în izolare la domiciliu, ca urmare a aplicării deciziei Curţii Constituţionale.

Carantina coronavirusFoto: Agerpres

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat pentru Agerpres că toate cele peste 20 de persoane aflate în carantină în centrele special constituite în judeţul Botoşani au fost externate, sâmbătă, la cererea acestora. Printre externaţi s-au aflat şi persoanele care au fost carantinate în baza unor procese-verbale întocmite de Poliţie, ca urmare a nerespectării a măsurilor de izolare la domiciliu.

„Ultima persoană, o femeie din Republica Moldova, a rămas în carantină până duminică seară, deoarece nu avea cu ce să plece. Ea a părăsit centrul de carantină după ce s-a asigurat că are condiţiile necesare să plece acasă”, a afirmat Adăscăliţei.

Săptămâna trecută se aflau în izolare la Botoşani 1.287 persoane.

Potrivit DSP, la nivelul judeţului Botoşani, 1.047 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 770 au fost declarate vindecate.