La început, a fost Corona Kumar, apoi Covid Marie: de-a lungul zilelor, din ce în ce mai mulți părinți au ales pentru copiii lor un prenume care face aluzie la coronavirus, vizibil indiferenți de consecințele pe termen lung ale alegerilor lor, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Când Colline Tabesa a născut în 13 aprilie o fetiță, în Filipine, a decis împreună cu soțul ei, John Tupas, să-și exprime recunoștința pentru această naștere fără probleme.

"Acest Covid-19 a provocat suferințe considerabile pe întreaga planetă", a spus femeie în vârstă de 23 de ani, care și-a dorit ca fata sa să poarte un "prenume care să ne aducă aminte că Covid ne-a ferit".

Din această cauză, fetița se cheamă Covid Marie.

Câteva săptămâni mai devreme, două mame din sud-estul Indiei au avut aceeași idee, la impulsul unui doctor din spitalul unde au născut. Copii se numesc acum Corona Kumar și Corona Kumari.

O idee similară a apărut în mintea unui cuplu de muncitori migranți din nord-estul Indiei care s-a trezit blocat la mii de kilometri de casa lor, în statul Rajasthan.

Au ales să-și numească fiul "Lockdown", echivalentul carantinei în engleză.

"L-am numit Lockdown amintindu-ne de toate problemele cu care ne-am confruntat în această perioadă dificilă", a povestit tatăl.

John Tupas, tatăl lui Covid Marie, spune că a fost criticat pe rețelele sociale dar nu pare să regrete decizia sa.

"Ar putea fi victima intimidărilor, dar vreau doar să-mi învăț fata să fie o persoană bună", afirmă el.