Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat, miercuri, că a discutat cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara, unde a ajuns un aparat Real Time PCR, însă nu are toate componentele, urmând ca acesta să poată fi folosit pentru testare de COVID-19 în următoarele zile, transmite Mediafax. Oancea a avut și el coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am discutat cu cei din conducerea CJ Hunedoara, a venit aparatul PCR, nu au venit toate componentele, mai durează câteva zile, maxim o săptămână. Au achitat din ce mi-au spus, contravaloarea sumei de bani pentru achiziționarea celuilalt Real Time PCR care va fi funcțional, din ce spuneau ei, undeva prin 25 aprilie”, a spus Florin Oancea, primarul Devei, care a fost și el infectat cu noul coronavirus, dar s-a vindecat.

Acesta a precizat că personalul de la laborator, din cadrul Spitalului Județean Deva a mers deja la Timișoara, pentru instruire, și urmează să lucreze efectiv pe aceste PCR-uri care vor fi funcționale.

Oancea a mai spus că miercuri va începe o anchetă epidemiologică la Spitalul din Deva pentru a se vedea cum s-a ajuns la numărul mare de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că la conducerea spitalului din Deva a fost pusă conducere militară, la fel ca și la conducerea Spitalului din Suceava.