​Vânzările de laptop-uri cresc nesperat în Europa după ce o serie de companii au plasat comenzi pentru astfel de device-uri, în condițiile în care mulți angajați lucrează de acasă pentru ca epidemia de coronavirus să nu afecteze atât de multă lume, scrie Financial Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spre exemplu, un retailer din Italia spune că cererea a crescut chiar și de 20 de ori față de o zi normală, dar nu au fost atât de multe modele pe stoc. Companiile nu sunt foarte pretențioase nici când este vorba de marcă, mai ales că au nevoie rapid de aceste computere portabile, pentru a-și putea continua activitatea.

Cumpără laptop-uri și companii care până acum nu aveau angajați ce lucrau de acasă, însă câteva săptămâni de acum înainte sunt nevoiți să renunțe la a mai lucra la desktop-ul de la birou.

Și cel mai mare retailer de laptop-uri din Marea Britanie spune că numărul de comenzi a crescut puternic în ultimele zile, iar unul dintre cei mai mari dealeri auto din Regatul Unit a cumpărat 100 de laptop-uri, fiindcă oameni care nu au lucrat până acum de acasă sunt nevoiți să facă asta din cauza situației. Dealerul auto spune că șefii departamentului IT nu se vor întâlni fața în față până când lucrurile nu se liniștesc, ideea fiind să nu se îmbolnăvească amândoi.

Momentul nu este cel mai potrivit pentru o creștere a cererii: sunt probleme cu stocurile din cauză că fabricile din China nu au produs mai mult de o lună și abia încep să-și revină. În plus, au existat și probleme de aprovizionare cu chip-uri de la Intel.

Un specialist de la compania de cercetare Canalys estimează că problemele se vor mai împuțina până spre finalul lunii când producția de electronice în China va ajunge la 80% din totalul de dinainte de criza coronavirusului.