Lupta dintre factiunile PSD a intrat in era Internetului. Intr-un comentariu postat pe blogul lui Adrian Nastase, activista PSD din Resita, poeta Gabriela Savitsky ( Doina Gabriela Popescu), se plange ca fostul ministru si actual vicepresedinte PSD, Ilie Sarbu, a amenintat-o daca se mai leaga de calitatile intelectuale ale Dacianei. Cateva fragmente sugestive din insemnarile d-nei Savitsky:

...am o rabla de calculator aici. A promis Ilie Sarbu ca imi da unul nou, daca tac. Cum n-am tacut, am ramas cu rabla.

Dupa ce “mi-am permis” sa critic prezenta pe liste, pe loc eligibil a fiicei lui Ilie Sarbu, au inceput telefoanele. Este normal sa-ti aperi copilul, stiu exact cum e. Este si mai normal sa nu-l expui. Exact asta a facut Ilie Sarbu, din dorinta de a-si proteja copilul si de a-i asigura o paine mai alba - ceea ce e normal si toti parintii fac asta - a transformat-o in “tinta”. Cum am spus, nu am nimic cu fata, pur si simplu nu e locul ei in politica. Ea nu stie ce e frigul, foamea, saracia, umilinta. Umilinta a aflat acum ce e. Imi pare sincer rau pentru ea.

La cateva zile, nu mai lungesc, Ilie Sarbu l-a sunat pe Enache Barbu sa-i spuna sa-mi spuna (SIC!) sa ma potolesc cu scrisul pe blog, sa nu-i mai atac familia (aveam baioneta si Kalashnicov!) ca “o sa am deaface cu el”. Vreo dua saptamani am “bantuit” prin casa, cu frica, evident. Nu e de colo sa te ameninte Vicepresedintele Partidului Social Democrat, senator al Romaniei, prieten si sustinator al lui Geoana. Recunosc, mi-a fost frica.

Apoi, am invins frica si am scris in continuare. Dupa “sapaturile” pe care le-am facut, am descoperit ca Ilie Sarbu nu citeste blogurile ci, cel care i-a “adus la cunostinta” cele scrise de mine este un membru al organizatiei de aici, cunoscut sub numele de cod “Gunoiul”, care, la plecarea din prefectura, a luat cu el si laptopul castigat pe un program cu finantare europeana. Despre caracterul caruia nu mai trebuie sa adaug nimic.