Actiunile Petrom au fost tranzactionate ieri la un pret maxim de 2.500 lei/actiune, la nchidere aceste titluri mai castigand 2,9%. Cresterea nregistrata de actiunile Petrom, la care s-au adaugat si aprecierile usoare ale actiunilor BRD si Banca Transilvania au determinat un avans de peste 1% pentru indicii BET si BET - C.

Actiunile Petrom au fost coate la nchidere la 2.470 lei/actiune, dupa o sedinta n cadrul careia la fel ca si marti de altfel vanzatorii au fost mai putin activi n piata. Pretul de 1.470 lei/actiune la care s-a derulat si ultima tranzactie a fost atins foarte repede dupa deschidere, practic n primele patru minute de tranzactionare.

Tranzactiile derulate cu actiunile Petrom au nsumat 8,1 miliarde lei, cu aproximativ 1 miliard mai reduse comparativ cu sedinta precedenta.

Cele mai tranzactionate actiuni de pe piata au fost cele ale Bancii Transilvania. Actiunile bancii au deschis sedinta la pretul de 7.000 lei/actiune, cotatia coborand n prima parte a zilei pana la un nivel minim de 6.900 lei/actiune. Ultima tranzactie s-a perfectat al pretul de deschidere, determinand o apreciere de 0,7% pentru aceste titluri.

Valoarea tranzactiilor a fost de 10,5 miliarde lei, de peste patru ori mai ridicate comparativ cu transferurile din sedinta de marti.