Petre Mihai Bacanu, insotit de echipa redactiei "Romania libera", a contestat la Registrul Comertului legalitatea intrunirii AGA a Societatii R. Totodata, redactorii cotidianului acuza trustul WAZ de presiuni politice.

Scandalul de la "Romania libera" este departe de a se fi incheiat. Petre Mihai Bacanu a declarat, ieri, ca sedinta in urma careia patronii de la WAZ l-au inlaturat de la conducere este ilegala, intrucat schimbarea produsa la nivelul Consiliului de Administratie nu este inregistrata la Registrul Comertului.

Bacanu a contestat la Registrul Comertului legalitatea intrunirii AGA in urma careia a fost ales un nou consiliu de administratie, spunand ca nu recunoaste acest nou consiliu.

El a sustinut ca, inca din martie, a solicitat actionarului majoritar, societatea germana WAZ Balkan, convocarea AGA, si nu intrunirea Consiliului de Administratie. El a adaugat ca Overbeck a actionat in forta, desi nu are un inscris oficial de la Registrul Comertului, care sa ateste faptul ca face parte din CA. "Consiliul de Administratie sunt eu,

mi-a spus dl Overbeck, or, el nu are o asemenea calitate. Acest CA-fantoma nu este inscris in evidentele societatii, deci noi vom continua sa aparem in formula cunoscuta", a mai spus Bacanu.

"Ati mai auzit de investigatii pozitive?"

Potrivit echipei lui Bacanu, schimbarile dorite de WAZ au in spate motive politice, si nu rentabilizarea ziarului. "Problema lor e ca noi nu trebuia sa scriem despre PSD si nu trebuia sa dezvaluim ceea ce se intampla cu presedintele acestui partid. Au incercat in toate felurile posibile sa ne convinga sa nu scriem, mai ales o data cu apropierea campaniei. Au spus ca vor stiri pozitive.

Despre ce, despre coruptie?", a declarat Simona Popescu, sef departament politic la RL. "Dumneavoastra sunteti jurnalisti, ati mai auzit de investigatii pozitive?", a intrebat si Petre Mihai Bacanu, la conferinta de presa de ieri, tinuta in redactia RL.

Ne vedem la tribunal!

Reprezentantul WAZ, Klaus Overbeck, a declarat ca problemele se vor rezolva pe cale juridica si ca noua conducere nu va face concedieri.

Pe de alta parte, Clubul Roman de Presa a precizat ca recunoaste drepturile WAZ de a schimba Consiliul de Administratie si conducerea RL, dar a afirmat ca "nici o lege nu permite reprezentantilor WAZ sa incerce constituirea in forta a unei redactii paralele, dand nastere unui circ mediatic care nu poate decat sa conduca la ideea de presiune politica contra cronometru".

CRP a solicitat trustului WAZ sa faca dovada ca este, intr-adevar, o companie germana, ca "intelege importanta ideii de presa libera si sa procedeze in continuare numai conform legilor si procedurilor in vigoare".

Ultima ora: Waz a capitulat!

In mod surprinzator, noul presedinte al Consiliului de Administratie, Klaus Overbeck, a anuntat ieri-seara ca trustul WAZ ii pastreaza in functii pe Bogdan Ficeac (redactor sef) si pe Petre Mihai Bacanu (director general). Totodata, a spus Overbeck, WAZ nu va crea o redactie paralela si nu va schimba linia editoriala a "Romaniei libere".