Jucătorul Adrian Mutu riscă primească o mărire a perioadei de suspendare de şapte luni, in cazul in care se va antrena alături de vreo echipă, informează Eurosport.

Potrivit unui oficial al Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), jucătorului roman ii este interzisă orice implicare in domeniul fotbalistic.

"Interdicţia noastră se referă la intreaga activitate fotbalistică, ceea ce include şi pregătirea alături de o echipă. Am cerut ca FIFA să aplice acesată sancţiune in intreaga lume", a declarat un purtător de cuvint al (FA).

Potrivit sursei citate, FIFA ar putea cere ca suspendarea lui Mutu să inceapă din momentul in care jucătorul va inceta orice implicare in sport, incluzind antrenamentele cu o echipă sau practicarea meseriei de antrenor.

Astfel, pregătirea alături de Dinamo Bucureşti ar putea insemna pentru Mutu aminarea datei de incepere a suspendării, scrie sursa citată.

Un reprezentant al FIFA a menţionat că incă mai aşteaptă documentaţia in acest caz din partea FA, dar a admis că atitudinea dură a forului fotbalistic englez in ceea ce priveşte consumul de droguri inseamnă că suspendarea va fi extinsă, aproape sigur, şi pentru competiţiile internaţionale.

Potrivit oficialului respectiv, Comisia de Disciplină a FIFA va decide proporţiile suspendării.

Atacantul Adrian Mutu a fost suspendat pentru o perioadă de şapte luni, incepind din 25 octombrie 2004 pină pe 18 mai 2005, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping.