La cei 75 de ani, liderul PSD, Ion Iliescu, se simte de parca ar avea "de trei ori cate 25 de ani". Remarca a fost rostita ieri, de fostul ministru al Culturii, Razvan Theodorescu, cu ocazia zilei de nastere a lui Ion Iiescu, si i-a placut atat de mult sarbatoritului, incat acesta "a furat-o" si le-a spus-o si ziaristilor acreditati la Senat.

De altfel, Sala de marmura a Senatului a fost primul loc unde ex-presedintele Romaniei si al PSD si-a inceput aniversarea zilei de nastere. Daca in alti ani, acest moment era exploatat din plin de cetateni, politicieni sau prieteni, sarbatorirea celor 75 de ani ai liderului PSD s-a facut ieri, in Senat, cat se poate de discret.

Atat de discret incat, in plen, senatorii nu intelegeau de ce colegii lor de la PSD intarzie sa vina la lucrari. Iliescu a admis ca nu mai are parte de acelasi fast ca in perioada in care era presedinte, dar a sustinut ca "cei de suflet" au ramas langa el.

Piscoturi si sampanie

In tot acest timp, pesedistii il asteptau nerabdatori pe Ion Iliescu. Fostul consilier prezidential, Corina Cretu, s-a asezat langa usa liftului pentru a fi sigura ca este prima care-l va felicita si pupa pe sarbatorit, lucru care s-a si intamplat. Iliescu a primit cateva buchete de flori, un tablou si aplauze furtunoase, urari de bine sau discursuri de felicitare din partea asistentei.

Seuleanu a oferit cadou "echidistanta" SRR

Cadoul cel mai interesant a venit insa din partea presedintelui Societatii Romane de Radio, Dragos Seuleanu. "Va multumesc pentru sprijin si va asigur ca vom mentine situatia echilibrata", i-a transmis Seuleanu lui Iliescu, in loc de "La multi ani".

Demisia sau destituirea presedintelui Radioului

Membrii Initiativei Profesionale Radio Romania au reactionat prompt, cerandu-i presedintelui SRR sa-si dea demisia sau, in caz contrar, sa fie destituit din functie de catre Parlament. Ei au mai solicitat comisiilor parlamentare de cultura sa analizeze declaratia lui Seuleanu, care "si-a precizat, din nou, foarte clar aservirea politica fata de PSD".

Dupa cateva ore a venit si replica lui Seuleanu, care a sustinut ca nu a spus ceea ce a spus. "Va felicit cu ocazia zilei dumneavoastra de nastere si va doresc multa sanatate. Va multumesc pentru sprijinul acordat si va asigur ca vom ramane un post de radio echidistant si echilibrat", sustine Seuleanu ca i-a transmis lui Iliescu.