Miron Cozma s-a intors la Rahova. Fostul lider al minerilor a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, dupa ce a stat mai bine de 3 luni la Craiova. Administratia Generala a Penitenciarelor a considerat ca Miron Cozma este grav bolnav si ca nu mai suporta drumurile saptaminale intre cele doua orase.

Fostul luceafar al huilei s-a reintors in celula in care si-a petrecut ultimii 7 ani. Imediat dupa revocarea decretului de gratiere, in luna decembrie, Miron Cozma a fost reincarcerat la Penitenciarul Craiova in urma unei solicitari a Parchetului general.

Cozma era cercetat la acea data intr-un dosar legat de afacerile fratilor Camataru, asa ca procurorii au gasit de cuviinta sa il tina departe de legaturile formate in penitenciar.

Si Administratia Penitenciarelor a anuntat ca se impune mutarea fostului lider al minerilor intr-o alta inchisoare, intrucit la Rahova acesta se imprietenise cu gardienii si avea un regim preferential.

Acum, nimeni nu a motivat de ce Miron Cozma nu a fost dus la o alta inchisoare din Bucuresti, ci tocmai acolo unde chiar el a recunoscut ca a fost mai liber decit cei de-afara. Din acest motiv, ministrul Justitiei Monica Macovei a dispus efectuarea unui control privind respectarea regimului de detentie in cazul lui Miron Cozma.