In timpul vizitei pe care a efectuat-o in Georgia, presedintele american George Bush a fost tinta unui atentat: o grenada a fost aruncata la mai putin de 30 de metri de locul in care liderul de la Casa Alba isi rostea discursul.

Acest anunt a fost facut de serviciile secrete georgiene, dupa ce presedintele Bush a parasit teritoriul fostei republici sovietice.

Dispozitivul nu a explodat la impactul cu solul, fiind ascuns de serviciile secrete georgiene, pentru a nu perturba desfasurarea evenimentelor.

Anuntul potrivit caruia presedintele George W. Bush a fost vizat de o grenada a fost facut chiar de serviciile de protectie ale liderului american. Obiectul a fost aruncat din public, la aproximativ 30 de metri de locul unde George W. Bush isi rostea discursul.

Intrebarea care se pune in prezent este: cum de a reusit persoana respectiva sa treaca de cordoanele de securitate, unde oamenii au fost controlati sever pentru a nu se pune in pericol viata celui mai puternic om al planetei.

Autoritatile georgiene au furnizat date in acest sens abia dupa plecarea presedintelui George W. Bush din fosta republica sovietica.

Dispozitivul respectiv, de fabricatie sovietica, a lovit o persoana din multime, apoi a cazut la pamant, dupa care un politist georgian l-a indepartat din zona.

Departamentul de Stat a anuntat ca, pentru moment, nu au vazut grenada, dar agenti americani si FBI-ul se afla pe teren la Tbilisi pentru a examina aceste informatii.